1. Home
  2. Vesti
  3. Jeep briljira u Brazilu
Jeep briljira u Brazilu
4

Jeep briljira u Brazilu

242
4
Podelite sa prijateljima:

Američka marka beleži odlične prodajne rezultate u najvećoj zemlji Južne Amerike. 

Jeep ove godine drži učešće od čak 30% u SUV segmentu u Brazilu. Verovali ili ne, ali Jeep je 2016. godine došao na tron u ovoj klasi u pomenutoj državi i otada ga nije prepustio drugom brendu. U ovom trenutku, teško je uopšte zamisliti da neko preotme titulu u brazilskom SUV segmentu u dogledno vreme.

Proizvođač „terenaca“ je ove godine (zaključno sa septembrom) prodao 112.000 vozila u Brazilu. Tako je ta zemlja postala drugo najveće tržište za Jeep posle SAD.

Everton Kurdejak, šef operacija Jeepa u latinoameričkoj državi, rekao je da ta marka ne planira da se uspava, već da rade na tome da unaprede prodaju. „Nedavno smo plasirali Comandeer, naš najsofisticiraniji model koji proizvodimo ovde u Brazilu“, kazao je Kurdejak.

Ipak, uspeh Jeepa na ovom tržištu delom se može opravdati činjenicom da se nekoliko modela proizvodi na lokalnom nivou. Šta više, američka marka je nedavno saopštila da je do sada u Brazilu proizvela više od 315.000 jedinica Compassa. Compass je suštinski stub prodaje Jeepa u Brazilu i ove godine drži učešće u C-SUV segmentu od čak 50%!

Drugi, takođe vrlo bitan model za Jeep u ovom kraju sveta – Renegade, takođe se montira u ovoj državi, ali ima nešto slabiju prodaju u odnosu na Compass. Tako Renegade ove godine ima učešće u B-SUV segmentu od 17,5%.

Što se tiče samog Jeepa u Brazilu, svaki četvrti isporučeni SUV u toj zemlji vodi poreklo iz game američkog proizvođača.

AutoRepublika 

(242)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Iznogud

Ne znam, u koji god Jeep da sjednem, ne osjećam se ugodno, ne bih ga nikad uzeo osim….🤔

BB

Jesi li gledao restilizovani Compass? Nigdje nisam ispratio da je došla restilizacija prije koji mjesec ali sam ga vidio izloženog u tržnom centru, razlika u enterijeru u odnosu na prije intervencije nebo i zemlja.
Ima varijanta 1.33 benzinac 150ks automatik, cijena ovdje oko 50.000 KM… Ne mogu reći da je malo, ali u odnosu na ostale – solidno

Yankee

Novi Wagoneer je fantastican. Ne pamtim da me je toliko odusevio neki novi SUV sa svojim enterijerom, posebno od strane „radnickog“ brenda.

Cuore sportivo

Mašallah, bravo Brazilci 💚