1. Home
  2. Vesti
  3. Prve fotografije: Range Rover
Prve fotografije: Range Rover
1

Prve fotografije: Range Rover

802
1
Podelite sa prijateljima:

Fotografije još uvek nepredstavljenog luksuznog SUV-a s oznakom Range Rover su se našle na globalnoj mreži skoro nedelju dana pre zvaničnog i srećnog događaja britanske marke. Ono što se vidi već na prvi pogled jeste to da je novajlija zadržao proporcije odlazećeg modela, ali sada izgleda više spartanski, minimalistički.

Kako će izgledati novi Range Rover možemo da vidimo nakon što je ostrvska kompanija pustila tizer noviteta najavljujući debi za 26. oktobar, pa su se tu omakle i zvanične fotografije koje su završile na stranicama francuske publikacije 4×4, zahvaljujući čemu i možemo videti novi SUV iz više uglova. Saglasno očekivanjima, Range Rover pete generacije se neće mnogo razlikovati od prethodnika, ali neke odluke stilista svakako zahtevaju više pažnje. Među njima se svakako ističu panoramski prozori, kao i nesvakidašnji dizajn stražnjice grdosije iz Engleske.

Novi Range Rover može biti viđen i kao svojevrsna oda minimalizmu. SUV se skoro u celosti sastoji od nežnih površina s najmanje ispupčenih delova. Stoga je logično da deluje taze i kao da je na slikama prikazan dok je još u formi koncepta.

Model petog naraštaja se lagano razlikuje od onog iz četvrtog pokolenja po tome što poseduje pravougaone usisnike vazduha u prednjem braniku, rešetku hladnjaka s drugačijom matricom u unutrašnjosti, a tu su i uže svetlosne grupe napred, kao i dve antene u obliku ajkulinih peraja na krovu.

Ono što možda i najviše impresionira jeste pogled s boka džina na točkvoima. Naime, kao što vidimo, ogromna je zastakljena površina pa se tako automobil čini vedrijim i prozračnijim. Ipak, najzanimljiviji deo novog SUV-a je onaj zadnji gde vidimo tanane trake zadnjih signalnih grupa, iako je Range Rover zadržao glavnu karakteristiku, to jest podeljeni poklopac prtljažnika.

Enterijer je transformisan pa vidimo redizajniranu centralnu tablu, potpuno nov obruč upravljača i veliki ekran multimedijalnog sistema komercijalnog naziva Pivi Pro. Ručica menjača sada više i liči na to što jeste, i izrađena je u Audijevom fazonu. Dakle, Ostrvljani su ovde napustili tradiciju selektora režima rada transmisije u duhu rotacionog prekidača koji se uvlači do površine podloge, u korist više tradicionalnog rešenja.

Uz fotografije, objavljene su krišom i informacije o modifikacijama novog Rangea Rovera. Ulogu bazičnog džina će preuzeti verzija indeksirana kao D250. Pokretaće je dizel motor iz porodice Ingenium, onaj koji će isporučivati 250 konjskih snaga.

Željenije varijante će svakako biti one s nalepnicama D300, D350, a posebno one hibridne na kojima će pisati P400e ili P500e. Koristiće dopunjiva baterijska pakovanja. Na vrhu game će se naći modifikacija P530. Taj lepotan će ispod haube kriti V8 motor i nudiće produženo međuosovinsko rastojanje. Nudiće se za ne manju sumiu od 173.700 evra.

AutoRepublika

(802)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Rikošet

Centralni greben nedostojan cijene i imidža. Uvalili su tablet i ćao. Ovo nije minimalizam već debilizam…