1. Home
  2. Vesti
  3. Bivši Lamborghinijev rukovodilac stao na čelo Morgana
Bivši Lamborghinijev rukovodilac stao na čelo Morgana
1

Bivši Lamborghinijev rukovodilac stao na čelo Morgana

112
1
Podelite sa prijateljima:

Britanska marka dobila je novog šefa. 

Masimo Fumarola, bivši član Upravnog odbora Lamborghinija, novi je izvršni direktor Morgana. Dosadašnji direktor, Stiv Moris, postaje predsednik kompanije.

Italijan se zahvalio Morganu na ukazanom poverenju, pri čemu je naveo da je „dugogodišnji obožavalac ovog brenda“. Kako pišu britanski mediji, Fumarola se već preselio na Ostrvu i pronašao prebivalište na nekoliko kilometara od fabrike Morgana. On će biti zadužen za dalji razvoj tog proizvođača, plasiranje novih proizvoda sa naročitim akcentom na elektrifikaciju.

Ovo je prva veća promena u Morganu u poslednje vreme, posebno nakon što je italijanska kompanija Investindustrial preuzela kompaniju u martu 2019. godine. Inače, Stiv Moris, sada već bivši šef Morgana, ove godine slavi tačno četiri decenije otkako je deo tog preduzeća. Karijeru je počeo kao stažista i ostao veran ovom malom proizvođaču.

Fumarola je najavio da će raditi na tome da pojača sve ono što čini Morgan posebnim. „Za mene je Morgan simbol hrabrog inženjeringa i odlične vozne dinamike“, rekao je novi šef te marke.

Inače, Morgan i dalje ima vrlo skroman kapacitet proizvodnje. Na godišnjem nivou kadri da su da stvore oko 850 automobila, od čega oko 70% završi van Velike Britanije. Novi cilj je da se godišnja proizvodnja poveća na 1.500 četvorotočkaša.

AutoRepublika 

(112)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Morgan proizvodi godisnje 850 vozila, na isporuku se ceka po 3, 4, 5 godina a Morgan nikada nije bio u krizi! Sve to zahvaljujuci klasicnom i originalnom dizajnu koji ne trpi promene! Njegov dizajn i tehnologija njegove karoserije, gde su noseci elementi i delovi karoserije izradjeni od drveta, postali su „kosmicka konstanta“ u istoriji automobilizma! Zivo me interesuje sta ce jedan okoreli Lamborginijevac da uradi sa Morganom?