1. Home
  2. Video
  3. Pogledajte kako ubrzava Dacia Logan startnija od novog BMW-a 330i (VIDEO)
Pogledajte kako ubrzava Dacia Logan startnija od novog BMW-a 330i (VIDEO)
4

Pogledajte kako ubrzava Dacia Logan startnija od novog BMW-a 330i (VIDEO)

11.79K
4
Podelite sa prijateljima:

Naravno da ovde nije reč o serijskoj verziji limuzine iz Rumunije, jer je jednom običnom Loganu potrebno oko 12 sekundi kako bi iz stanja mirovanja dohvatio brzinu od 100 km/h. Primerak čiju instrument tablu vidimo u kratkom video klipu postavljenom na YouTubu, je u stanju da istu radnju obavi za 5,8 sekundi, što je za jednu desetinku upečatljiviji doživaljaj od onog koji je u prilici da proživi vozač G20 generacije modela BMW 330i.

Čarobni doping za ovu Daciju nosi ime Garrett GT28 RS iza kog se krije moderan turbo punjač. Njega je u svoj primerak Logana, koji je prevalio blizu sto hiljada kilometara, instalirao vlasnik automobila koji naglašava da je inspirisan strašću ka automobilizmu, kao i da nema nameru da se previše hvališe svojim vozilom. Prema sopstvenom iskazu, njega nećete sretati u trkama „od semafora do semafora“, niti je nameran da u čudu iza sebe ostavlja skupocene primerke iz nemačke „svete trojke“.

O kom se tačno dodatno stimulisanom motoru radi, ne znamo, izuzev što je očigledno da sagoreva benzin. Ali, s druge strane, jasno je da rumunski benzinac radi neravnomerno, da se trese iz osnova i da pušta potpuno neuobičajene zvukove.

Ipak, uprkos svemu, on iz mesta do 200 km/h stiže za 17,8 sekundi, što nam već daje dovoljno informacija da bismo mogli da pretpostavimo da modifikovani motor razvija blizu 250 konjskih snaga.

AutoRepublika

(11791)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Slavko

1,6 16V motor/105ks serijski.

Coa

Snimak je lazan da je stvarno vozio tolko snimio bi i put a ne samo cajgere.

Lemi

Ne razumem vas AR, jel ste namerno napisali za čudne zvukove i vibracije ili imate deficit novinara iz ove oblasti?!?! Prvo loš telefon, drugo ne može da „sastavi“ kada je krenuo, treće najnormalniji fijuk jake turbine. Ja sam samo primetio da su mu za par sekundi pale dve diode za gorivo:). U svakom slučaju sam blago rečeno oduševljen, pogotovu što je to „lagarija od auta“ kako većina priča

Rasha

ne znam zasto su ti stavili minus al ja sam te sad vratio na nulu jasno se cuje turbina da je nabrijana 🙂