1. Home
  2. Vesti
  3. Škoda potvrdila, nova Fabia neće imati karavansku varijantu
Škoda potvrdila, nova Fabia neće imati karavansku varijantu
9

Škoda potvrdila, nova Fabia neće imati karavansku varijantu

334
9
Podelite sa prijateljima:

Češki brend je promenio mišljenje o karavanu iz B segmenta. 

Škoda Fabia Combi trebalo je isprva da bude predstavljena krajem tekuće godine, a da sa prodajom startuje naredne. Do toga neće doći jer je Škoda i zvanično stavila tačku na karijeru prostranije varijante Fabije.

Kako javljaju mediji iz Češke, proizvođač iz Mlade Boleslav se na ovakav korak odlučio iz dva razloga. Prvi je u vezi sa flotnom emisijom štetnih gasova. Karavan je značajno veći i ima više kilograma od hečbeka, što bi se negativno odrazilo na emisiju štetnih gasova. Pomalo čudno što se ovo ističe kao povod, jer ipak Škoda već ima električne automobile u portfoliju, kao i plug-in hibride, te će uvećati broj baterijskih automobila u narednim godinama…

No, drugi razlog se čini kao realniji, a to je da se uprava češke marke uplašila kanibalizacije prodaje modela Kamiq, koje je takođe smešten u B segment i manje-više cilja sličnu publiku kao i potencijalna Fabia Combi.

Mediji iz centralnoevropske zemlje pišu i da je šef Škode, Tomas Šefer, do poslednjeg trenutka bio za to da karavanska Fabia ipak bude ponuđena na tržištu, jer za njom postoji ozbiljna potražnja u tom regionu. Ipak, naređenja iz sedišta VW grupe su po svemu sudeći donela prevagu tako da Fabia Combi posle tri generacije nestaje sa scene.

AutoRepublika 

(334)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

9 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
s mile

R.I.P mali karavani, ostaje samo Clio u karavanskoj izvedbi ;-(

Rikošet

Nemaš ni aktuelnog Clia u karavanskoj verziji…

s mile

jbg propustih tu vest

pa jel ostalo nešto u B segmentu u karavanskoj izvedbi

Iznogud

koja je svrha takvog auta uopce? nijed doduse ni tipo daleko od toga iako je na bazi B.

Rikošet

Imaš Mini Clubman 🙂

BB

Dacia Jogger? Jest da ke veća od B segmenta ali osnova pripada B grupi

moron

Logično je ovo. Skroz. Barem meni.

s mile

tebi jeste, meni nije, taman mi B karavani završavaju posao, a tek masi komercijalista u fabijama, Clio karavanima…

moron

Logično mi je iz perspektive proizvodjača.
Ako bi i dalje imali u ponudi i fabiju karavan ( što i košta u smislu razvoja i proizvodnje), ugrožavaju potencijalno obim prodaje Kamiq-a. A na njemu je veći profit.