1. Home
  2. Vesti
  3. Kraj za Renault Koleos stiže 2023. godine
Kraj za Renault Koleos stiže 2023. godine
2

Kraj za Renault Koleos stiže 2023. godine

1.37K
2
Podelite sa prijateljima:

Koleos definitivno neće doživeti treću generaciju.

Francuska marka primorana je da napravi prostora u svom portfoliju za veliku ofanzivu novih modela koju planira da sprovede do 2025. godine. Stoga ne čudi da vozila koja ne pružaju zadovoljavajuće rezultate u komercijalnom smislu moraju da odu u penziju.

Renault je već potvrdio da stiže kraj karijere za Talisman, Espace i Scenic, nešto što se očekivalo već neko vreme ukoliko se sagleda vrlo slaba prodaja ovih četvorotočkaša. Sada stiže još jedna novost, a to je da će i Koleos uskoro otići u istoriju.

Losange je želeo da sa Koleosom pridobije kupce koji su tražili veliko porodično vozilo, a da nisu želeli već oprobani MPV recept, već nešto u trendu, odnosno pripadnika SUV segmenta. Imali su velika očekivanja koja nisu ispunjena.

Naslutilo se da se Koleosu ne piše dobro još kada je prošle godine nestao iz ponude Renaulta u Velikoj Britaniji. Novi izveštaji navode da će ovaj SUV opstati u Evropi do sredine 2023. godine, a da će nakon toga biti uklonjen iz game.

Direktnog naslednika neće biti, što znači da Koleos i zvanično ostaje stvar prošlosti. Računajući i taj automobil, Renault će kroz samo dve godine penzionisati čak pet modela. Ogromna brojka i velika kocka, a da li će se isplatiti videćemo kroz nekoliko godina…

Renault Koleos je već bio na skeneru AutoRepublike, a šta je oštro automobilsko oko Perice Rajkovića uočilo na ovom SUV-u možete saznati OVDE.

AutoRepublika 

(1373)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Renault Terminator

Ajd Koleosa mi nešto nije žao,jedan SUV manje u moru SUV-va…
Mislim da će biti šteta da poslije Talismana ne izbace nešto klasično u D segment.Peugeot ima,Citroen ima..volio bi da i Renault nastavi..samo ne sa SUV-om u D segment.

BB

Nisam ulazio u Koleosa ali „onako po dizajnu“ mi se čini da bi trebao da dobro „pliva“ preko rupa… A ako to nije tako, nek ga ukinu 🤣