1. Home
  2. Vesti
  3. Citroen sprema još jedan model „za sirotinju“
Citroen sprema još jedan model „za sirotinju“
6

Citroen sprema još jedan model „za sirotinju“

7.87K
6
Podelite sa prijateljima:

U pomalo neočekivanom sledu događaja, čini se da će francuska marka ponuditi novi model umesto neubedljivog sedana C-Elysee. 

Citroen C-Elysee je već dugo na tržištu i od početka je bio namenjen potrošačima u siromašnijim zemljama. Nije se ovaj automobil nešto proslavio sa vrhunskom prodajom, ali očito da je „ševron“ naučio mnogo na pomenutom vozilu. Tako se sada očekuje da će njegov indirektni sukcesor biti C4 L.

Reč je o SUV-u koji je suštinski baziran na standardnom izdanju aktuelne generacije modela C4. Ipak, francuski novinari iznose vrlo hrabru tvrdnju, a to je da će Citroen zapravo ponuditi nekakav miks limuzine i SUV-a, nešto slično onome što smo imali prilike da vidimo sa novim C5 X.

Ako se nešto može reći za Citroen, to je onda da je u pitanju vrlo hrabra marka koja se nikad nije plašila eksperimentisanja. Budući C4 L trebalo bi da bude namenjen za „tržišta u razvoju“, a kao neka od takvih u okolini Evrope ističu se Turska i Tunis.

Kolege „trikolori“ pišu i da će Citroen C4 L biti montiran u Stellantisovoj fabrici u španskoj prestonici, što bi svakako malo umirilo sve bučnije radničke sindikate sa Pirinejskog poluostrva.

Navodno, francuski proizvođač će plasirati C4 L vrlo uskoro, već naredne godine. Uz to, u oktobru iduće godine bi trebalo da počne proizvodnja Citroena C4 L za kinesko tržište, s tim da će to vozilo biti dostupno isključivo kao EV model.

AutoRepublika 

(7871)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
YugoFlorida

I kod nas bi taj model dobro došao.

BB

Cijenim da će ga biti kod nas, pogotovo što će se raditi u Španiji, tako da neće biti carine, moglo bi se desiti da ga bude na cesti i kao porodično i kao vozilo za komercijaliste…

A mogli su bar neku skicu objaviti da se zamišljamo unutra 😂

Dezon

On se nije naprodavao,ali boga mi Pezo 301 jeste sigurno.

BB

Vozila sve skuplja, Dacia rastura sa prodajom, Škoda Fabia poskupljuje, nema karavana, logično da bi se ovakav auto što predlažu mogao dobro prodavati. Nelogično je to što već nije tu…

Janko

Džabe što se tiče nas. Sa svim subvencijama 500l je skup a ovo će biti slične cene,stim da je 500l radjen za evropsko tržište.Fiat Tipo ima ok cenu sa osnovnim motorima

Dejan

Citroen c4 L već odavno postoji u Rusiji.