1. Home
  2. Vesti
  3. Teslin Cybertruck će na kraju biti dostupan samo Amerikancima?
Teslin Cybertruck će na kraju biti dostupan samo Amerikancima?
0

Teslin Cybertruck će na kraju biti dostupan samo Amerikancima?

309
0
Podelite sa prijateljima:

„Cybertruck je dizajniran po američkim specifikacijama, jer je nemoguće stvoriti ovakvo vozilo za globalne potrebe“, istakao je Ilon Mask. 

Šef Tesle je posle nekog vremena govorio na temu Cybertrucka, uz model Roadster sigurno najiščekivaniji električni četvorotočkaš na planeti. Mask je još jednom potvrdio da prodaja definitivno neće početi ove godine već naredne, kao i da će proizvodnja futurističkog električnog pikapa dobiti na zamahu tek 2023. godine.

Južnoafrički milijarder kazao je da i postoji velika šansa da ovakav Cybertruck ne bude dostupan van SAD, jer jednostavno postoje pravne barijere. „Teško je da bi takav model mogao da prođe u Evropi“, istakao je Ilon Mask referišući na strože norme u vezi sa homologacijom vozila za ovdašnje tržište.

Još od pojave Cybertrucka nekolicina (pre svega nemačkih) stručnih medija pisala je da ne postoji šansa da se takav pikap prodaje na Starom kontinentu jer bi zbog svojih oštrih linija bio izuzetno opasan za pešake, bicikliste i druge vrlo ugrožene učesnike saobraćaja. Pored toga, Evropljani nisu nešto naročito zainteresovani za „XL“ pikapove od šest metara.

Ipak, postoji šansa da će evropski kupci, a i drugi van Amerike, imati priliku da kupe manji, kompaktniji Cybertruck. „Verovatno ćemo napraviti internacionalni Cybertruck, koji će biti manje vozilo, nešto kao mali upakovani Vulverin“, rekao je prvi čovek Tesle. Ostaje nejasno šta je mislio sa referencom na Vulverina. Ovo je naziv za jednog od robota koji služi u Teslinoj fabrici u Kaliforniji, i naravno nazvan je po čuvenom liku iz stripa X-Men – Vulverinu.

Ilon Mask je potvrdio i da su narudžbine „odavno prešle pola miliona“, kao i da veruje a će godišnja proizvodnja Cybertrucka biti najmanje između 250 i 300 hiljada vozila, a verovatno i više od toga…

AutoRepublika 

(309)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments