1. Home
  2. Vesti
  3. Novi Peugeot 3008 prelazi među kupeolike SUV modele
Novi Peugeot 3008 prelazi među kupeolike SUV modele
1

Novi Peugeot 3008 prelazi među kupeolike SUV modele

468
1
Podelite sa prijateljima:

I “lav” će se priključiti sve snažnijem trendu.

Pre samo pet godina mislili smo da će kupe-SUV forma ostati rezervisana za premijum brendove, danas je tu čitav niz velikoserijskih modela koji se svrstavaju u ovu klasu. Tako će i Peugeot sa novom generacijom vrlo uspešne 3008-ice izvršiti transformaciju ka “atraktivnijem” padajućem krovu.

Kako pišu kolege iz Italije, Peugeot 3008 imaće formu kupea, dok će standardno izdanje ostati dostupno u vidu nove generacije 5008-ice. Dakle, naredni 3008 imaće daleko skromniji prostor za glave putnika na zadnjem sedištu naspram trenutnog modela.

Francuzi nameravaju da sledeću generaciju pomenutog SUV-a postave na novu STLA Medium platformu, koja je u stanju da podrži i potpuno električnu varijantu. Proizvodnja će se odvijati u Sošou, a Peugeot je navodno već pripremio novi sistem montaže koji će omogućiti da se sklapanje vozila obavlja za 4 do 6 sati brže nego ranije.

Dalje, očekuje se da idući Peugeot 3008 odbaci dizel motore, kao i osmostepeni automatski menjač poreklom iz Aisina. Umesto njega, osloniće se na sedmostepenu automatsku transmisiju iz Puncha koji sada sarađuje sa Stellantisom.

Uz to, sigurno je da će 3008 dobiti i električno izdanje, ili možda više EV verzija. Domet bi trebalo da iznosi između 400 i 700 km (mada nam se veća brojka čini potpuno nerealno), a francuski mediji su već tvrdili da će ponuđene baterije imati kapacitet od 87 i 104 kWh.

Novi Peugeot 3008 trebalo bi da se nađe na tržištu krajem 2023. godine.

AutoRepublika 

(468)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Iznogud Časni

Prostor za glave? Znamo mi ko je sad „na aparatima“😁