1. Home
  2. Vesti
  3. Rivian još nije odustao od sportskog automobila
Rivian još nije odustao od sportskog automobila
2

Rivian još nije odustao od sportskog automobila

151
2
Podelite sa prijateljima:

Američki proizvođač električnih vozila Rivian je često u medijima ovih dana. Serijska proizvodnja pikap kamioneta R1T je nedavno započela i to sa veoma pozitivnim rezultatima, a uskoro se očekuje i njegovo terensko izdanje. Kasnije bi trebalo da vidimo i izdanje u formi kombija. Čini se da je odluka Riviana od pre desetak godina. da se ne suprostavlja direktno Tesli već da se koncentriše samo na komercijalna vozila bila ispravna, ali to ne znači da američki gigant ne razmišlja o proširenju ponude.

Kako prenose mnogi mediji, Rivian želi da debituje s pet noviteta do 2025. godine, među kojima će biti i jedan sportista. Kompanija je zapravo na njemu radila pre desetak godina pre nego što je došlo do promena u planu, a ovu vest je potvrdio Rivijanov direktor za razvoj noviteta Maks Kof.

Ali, prema njegovim rečima, sportista zapravo nije „otkazan“ već samo „odložen“. U intervjuu koji je dao medijima, prvi čovek firme Ar Džej Skarindž je dodao da je osnovao kompaniju 2009. godine i da je cilj u početku baš mali sportski električni četvorotočkaš sa stilom sličnim kao što ga ima Honda CR-Z. Rivian je na njemu radio nekoliko godina pre nego što je usmerio pravac na drugu stranu, ali kaže da mu je uvek bio na umu i kako je želeo da se vrati svojoj originalnoj ideji.


Pošto je kompanija u spomenuto vreme još uvek bila relativno nepoznata, jako mali broj fotografija je preživeo, osim onih koje možete da vidite u prilogu. Ipak, ne možemo da ne primetimo da je tehnologija električnih vozila mnogo napredovala u poslednjoj deceniji pa će Rivian verovatno morati da krene iz početka.

Prioritet su i dalje profitabilniji i poželjniji terenci i kamioneti, a kompanija je već zaštitila nazive kao što su R3, R4 i R5. Svaki od njih će imati svoju terensku konfiguraciju sa značkom S (SUV) kao i kamionetsku sa oznakom T (Truck).

Za kraj da navedemo da Rivian kaže da projekat razvija u tajnosti, i da nije jedan od onih automobilskih proizvođača koji se mnogo hvali planovima, a onda zakaže s drumskim verzijama. Tako da nemojte biti iznenađeni ako jednog dana samo naiđete na fotografije novog sportiste koji uskoro startuje sa serijskom proizvodnjom.

AutoRepublika

(151)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Dobro je sto ga nisu napravili! 🙂

BB

Slažem se…