1. Home
  2. Vesti
  3. Nova Honda Civic Type R mogla bi biti poslednji model te marke u Evropi koji će koristiti samo SUS motor
Nova Honda Civic Type R mogla bi biti poslednji model te marke u Evropi koji će koristiti samo SUS motor
5

Nova Honda Civic Type R mogla bi biti poslednji model te marke u Evropi koji će koristiti samo SUS motor

1.36K
5
Podelite sa prijateljima:

Slede velike promene za Hondu na Starom kontinentu. 

Veliki pritisak zbog flotne emisije štetnih gasova, kao i nadolazeći Euro7 standard u vezi emisije gasova pojedinačnog vozila doveli su proizvođače automobila pred već svršen čin – elektrifikacija je potpuno neizbežna.

Do sada su kolale glasine da će nova iteracija legendarnog hot heča Civic Type R preći među hibridne modele. No, nove informacije do kojih je stigao najstariji automobilski časopis na svetu – britanski AutoCar, govore drugačije. Autocar ističe da će Honda zadržati dobro poznati recept – dvolitarski benzinski agregat sa turbo punjačem. Novi model bi trebalo da raspolaže sa nešto više „grla“ nego što je slučaj sa aktuelnim izdanjem.

Nadolazeća generacija Civica Type R ostaće puristički orijentisan automobil, jer će u ponudi biti najverovatnije samo varijanta sa manuelnim menjačem. Ipak, sve je ovo za sada u domenu glasina.

Premijera standardne verzije nove iteracije Civica odigraće se u prvom kvartalu ove godine, no najverovatnije ćemo za debi Type R izdanja morati da sačekamo još neko vreme.

AutoRepublika 

(1356)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
J4ZZ3R

Sta mislite, da li je posedovanje Type R u Srbiji sto bi Englezi rekli „overkill“ s obzirom na udobnost, performanse, snagu, veličinu točkova, potrošnju?

Kad kažem posedovanje, ne mislim u fazonu auta za vikend i stazu, već automobila za putovanja (ne za grad)

Balkanboj

Sve zavisi koliki si mazohista prema sebi. Znam čoveka koji je 3 godine vozio kao jedini automobil BMW e30, kocku, dorađenu sa turbo punjačem i nekih 195ks. Spušten, sportske opruge. Do posla i nazad, odlazak na odmor. Znači, sve je do toga da li je tebi prihvatljiv. Meni bi bio dobar i Accord type S za svaki dan.

s mile

gledao dam klip Beograđanina sa novim Type R, ako ne grešim, baš je pohvalio za grasku vožnju

https://www.youtube.com/watch?v=SO7pww2zK58

nađoh ga

uživaj

Izmenjeno 3 godine pre od strane s mile
J4ZZ3R

Ja mislim da bi glavnog inženjera iz Honde bilo sramota da priča sta ovaj lik priča, samo bi crveneo 🙂 Fantastic, perfect, just right

Matori

Vozaču takvog automobila sve to najmanje smeta, što se ne može reći za saputnike, naročito na zadnjoj klupi. Ja sam nekoliko godina vozio kao svakodnevni auto spuštenu deltu integrale, a i većina ostalih automobila u mom vlasništvu je „prizemljavana“.