1. Home
  2. Vesti
  3. Rolls-Royce rekordno na početku godine
Rolls-Royce rekordno na početku godine
0

Rolls-Royce rekordno na početku godine

194
0
Podelite sa prijateljima:

Pandemija nije naštetila prodaji Rolls-Roycea, šta više dogodilo se potpuno suprotno – ostvaren je rekordan broj isporuka. 

Tako je britanski proizvođač luksuznih automobila u prvom kvartalu tekuće godine prodao 1.380 automobila, što je novi rekord za ovu marku. Tokom prvog tromesečja broj registracija uvećan je za čak 62% naspram referentnog perioda lane, a Rolls je uspeo da obori rekord koji je postavio 2019. godine.

Luksuzni brend je ostvario rast prodaje na gotovo svim tržištima, a ubeležena je posebno visoka potražnja u Aziji (ponajviše u Kini), kao i u SAD. Pored popularnih Ghosta i Cullinana, Rolls je u prvom kvartalu ove godine isporučio i nekolicinu jedinstvenih modela, odnosno ograničenih serija poput Phantom Tempus Collection gde je stvoreno svega 20 jedinica.

Izvršni direktor Rolls-Roycea, Torsten Miler-Otvos, izjavio je da je ostvaren prodajni rekord kada je reč o kvartalnim izveštajima, a zasluge je pripisao upravo pomenutom Ghostu i Cullinanu. „S obzirom na aktuelno stanje, veoma smo optimistični za ostatak godine“, naveo je Miler-Otvos.

Izgleda da je čitava BMW grupa dobro počela 2021. godinu. Sam plavo-beli propeler je dostavio 560.543 četvorotočkaša (+36,2%), od čega je na automobile sa M značkom otpalo 37.896 primeraka (+21%). Lepo je krenulo i Miniju koji je u prvom tromesečju isporučio 74.683 vozila, uz rast prodaje od 16,2%.

AutoRepublika 

(194)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments