1. Home
  2. Vesti
  3. Nemački kupci ne žele strane premijum automobile
Nemački kupci ne žele strane premijum automobile
6

Nemački kupci ne žele strane premijum automobile

632
6
Podelite sa prijateljima:

Švabe preferiraju domaće proizvode.

Ne samo kada je reč o premijum segmentu, već uopšteno, ali je to posebno izraženo upravo u pomenutoj klasi. Tako je recimo u dosadašnjem delu godine, od januara pa sve zaključno sa avgustom, najpopularniji premijum brend bio BMW sa gotovo 155.000 registracija.

Iza njega je Mercedes koji je prodao nešto više od 152.000 vozila, dok je na trećem mestu Audi. Marka sa četiri prstena je isporučila 138.305 jedinica u pomenutom periodu na matičnom tržištu.

A dalje? Jedini premijum proizvođači koji se mogu pohvaliti iole prihvatljivim uspehom u Nemačkoj jesu Tesla, Mini i Volvo. Amerikanci su stigli do 18.067 potrošača, pre svega zahvaljujući vrlo dobroj prodaji Modela 3, dok su Šveđani brojali do 28.272 dostavljena vozila. Mini je uspeo da upiše skoro 29.400 registracija…

Šta je sa ostalima? Ukratko rečeno – mrka kapa! Land Rover je za osam meseci 2021. godine isporučio manje od 8.500 automobila, što je odlično naspram Jaguara sa siromašnih 3.346…

Tragedija je za Alfu, Lexus, DS… Italijanska marka je jedva nakupila 2.096 prodatih četvorotočkaša, Japanci su još lošiji (1.789), dok je vrlo mlad brend DS i dalje neubedljiv u Nemačkoj sa samo 1.368 dostavljenih primeraka.

U borbu u premijum segmentu u Evropi već se upustio i korejski Genesis koji je u atak na naš kontinent krenuo upravo iz Nemačke. Teško da se mogu nadati bilo kakvom ozbiljnom uspehu u ovoj zemlji, jer je očito da tamošnji kupci ne mare za bilo koja druga premijum vozila sem za ona koja imaju veze sa domaćim brendovima.

AutoRepublika 

(632)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Joseph

Žao mi je što nema više Lexusa u EU, to je jako dobro auto.

Mile R

Zašto je tebi žao,imaš akcije ?

Iznogud

Lexus ima para, dildo je, ima modela….a prodaje manje od alfe za koju kažu da je dva modela malo, da nema para i da nema dildu, a da sve to ima, kao tad bi se prodavala.
Pa zar primjer Lexusa nije dovoljan da se odbace takve nebuloze!?

Zsphere

Nije dobar primer a evo zašto. Ako ne najbitnija jedna od dvije tri najbitnije stvari (u Evropi) je dizajn gdje AR rastura a Lexus nema ni jedan model dizajniran za evropskog kupca. Lexusi su samo nabudzene zasiljene kreature, nemaju stila, nemaju tradiciju, nemaju imidž. Mislim na dizajn naravno, imaju i tradiciju i imidž i reputaciju kao veoma kvalitetni automobili ali kao što sam rekao evropski kupci su najzahtjevniji u pogledu dizajna a Lexus jednostavno nije ni računao na evropsko tržište prilikom izrade svojih modela. Novi Lexus nema gotovo nikakve sličnosti sa Lexusom od prije dvije generacije. Enterijer da ne spominjem,… Pročitaj više »

Izmenjeno 2 godine pre od strane Zsphere
Laki

Ništa novo odnosno očekivano šteta za Lexus koji ima kvalitet.

himera

Joj sine kad cujem to „premijum“ prikenja mi se…
Sve sami premijum a ne mogu ni 2-3 godine da izdrze da ne krcka, ne skripi itd…