1. Home
  2. Vesti
  3. Alfa Romeo razmatra povratak u tradicionalni C segment
Alfa Romeo razmatra povratak u tradicionalni C segment
7

Alfa Romeo razmatra povratak u tradicionalni C segment

797
7
Podelite sa prijateljima:

Giulietta bi uskoro mogla dobiti novu generaciju.

Šef Alfe Romeo, Žan-Filip Imparato, potvrdio je da ta marka zvanično razmišlja na temu povratka u tradicionalnu klasu kompaktnih hečbek modela. Takav automobil bio bi namenjen pre svega evropskim kupcima, gde i dalje postoji ozbiljna potražnja za vozilima iz tog segmenta.

Imparato nije želeo da daje detalje u vezi sa ovim modelom o kojem se govori, ali su pojedini strani mediji već izvukli neke zaključke. Pre svega da je neminovno da se Alfa vrati u C segment koji je napustila sa prošlom generacijom Giuliette. Sada je uloga jedinog kompaktnog modela u ovoj sferi spala na SUV Tonale.

Tako bi potencijalna iduća iteracija Giuliette morala da bude postavljena na EMP2 platformu iz bivše PSA grupacije, ili neku novu arhitekturu. Ujedno, pitanje je da li bi ovaj model uopšte bio dostupan kao tradicionalni SUS automobil, ili bi se u italijanskom brendu rešili da ponude samo električni četvorotočkaš… Uostalom, potencijalna braća iz Stellantisa, Peugeot 2008 i Opel Astra, uskoro će dobiti i 100% EV varijante.

Kada smo već kod elektrifikacije, Imparato je potvrdio da će prvi električni model Alfe Romeo stići na tržište 2024. godine, i da će to biti krosover B segmenta, što se i do sada pričalo po stručnim portalima. Ovaj budući SUV biće postavljen na CMP platformu, što upućuje da će biti reč o prepakovanom Peugeotu 2008.

AutoRepublika 

(797)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

7 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB
TheStig

Ovo je džabe bukvalno obzirom na opremu i činjenicu da je nov automobil. Vidjeo sam ovaj oglas prije desetak dana. Što je još interesantnije čovjek je imao još jednu istu koju je prodao već. Svim automobilima polovnim i novim cijene otišle gore. Zakoni ekonomije jedino ne djeluju na Alfu 🤣🤣

BB

Evo prilike za Iznoguda da alfizuje a bez dildovanja 😂

TheStig

Ma sad će on da dođe i nađe joj neku manu. Garant će reći ne valja joj ovaj f1 mjenjač 😁

Iznogud Časni

Ma alfiran sam ja odavno, samo me trenutno zapao Mercedes … a bila je tu djulijeta pa 159 nekoliko komada dok je servis bio aktualan ..ih sta da se priča.
To je prilika za tebe da konačno kupis auto! Nemoj da čekaš pa se vidimo na nekom susretu alfista .

Iznogud Časni

2016!

Iznogud Časni

Dildovani pezo sa znakom alfe. Pljuc, fala.