1. Home
  2. Vesti
  3. Restilizovana Lada 4х4 u pikap i kombi izvođenju
Restilizovana Lada 4х4 u pikap i kombi izvođenju
5

Restilizovana Lada 4х4 u pikap i kombi izvođenju

10.38K
5
Podelite sa prijateljima:

Nakon što je ažurirana bazična, ne i bezlična (smajli) Lada 4×4, procesu zatezanja bora su podvrgnute i komercijalne verzije koje se sklapaju od strane zavisnog društva AvtoVaza, odnosno od strane kompanije PSA VIS-Auto. Ove verzije, koje samo delimično slede filozofiju „posadi školjku na šasiju“ nose fabrički kod VIS-23460 (u verziji koja u kabini smešta dve osobe) i VIS-23461 (u izvođenju gde u kabinu staje do pet osoba). 

Uprkos tome, proizvođač ih forsira kao deo osnovne palete modela Lada 4×4. Glavne novine koje je restilizacija donela, odnose se na novi enterijer s različitim centralnim panelom i modernim uređajem za klimatizaciju. Ali, to nije sve, pa predlažemo da se detaljnije pozabavimo unapređenjima.

Nosivost verzije sa standarnom prikolicom ravnog poda je uvećana sa 490 na 580 kilograma, iako kombi sa nadgradnjom izvedenom od sendvič panela debljine 30 do 50 milimetara i dalje može da nosi najviše 490 kilograma, u skladu s deklaracijom konstruktora.

Što se tiče pogonskog sklopa, on će čini se doveka ostati isti. Dakle pričamo o 83 konjske snage kojim raspolaže, neko će reći provereni, dok je činjenica da je u pitanju zastareli benzinski motor zapremine 1,7 litara. Kakav god da agregat bio, u tandemu je s petostepenim ručnim menjačem.

Kao što je to bio slučaj i u prošlosti, i sada je na kamionetu ponuđen paket namenjen vožnji po negostoljubivim terenima. Uključuje diferencijale s ograničenim proklizavanjem na prednjem i zadnjem delu vozila, modifikovani glavni racio (4,1: 1 umesto uobičajenog odnosa 3,9: 1), „podebljani“ klirens (240 milimetara umesto tipskih 205 mm), pneumatike namenjene eksploataciji u „ne dao ti Bog“ uslovima, ojačane amortizere i opruge napred, ojačanu zadnju osovinu i proširene lukove iznad zadnjih točkova. Sada je, iz nekog nepoznatog ali svakako dragog razloga, ovom paketu dodat i savremeni uređaj za klimatizaciju.

Osvežena Lada 4×4 s prikazanom platformom i kabinom za dve osobe, staje najmanje 8.690 hiljada evra. Za isto vozilo s kabinom za pet osoba treba platiti trunku više od 9.200 evra po aktuelnom kursu razmene rublje za evropsku valutu. Doplata za paket „off-road“ iznosi od 720 do 795 evra, zavisno od toga na koju konkretnu verziju se „kači“ ova linija dodataka.

Lada 4×4 u kombi izdanju startuje s cenom od 9.310 evra, dok je najskupocenija varijanta ona s kabinom koja nudi transport do pet lica, ojačani krov, merdevine za lakše korišćenje prtljažnog prostora i paket za blatnjave puteve. U takvom izvođenju, junak naše priče košta 12.270 evra.

AutoRepublika

(10378)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

„novi enterijer s različitim centralnim panelom i modernim uređajem za klimatizaciju.“

Zaista, u odnosu na moju ladu nivu od „pre Hrista“, iste su (na oko) samo ručica menjača, reduktora, blokade diferencijala i ručne kočnice. Sve ostalo je drugačije …
Potpuno nova dimenzija 😊

Bungi

Razlika između Švabe i Rusa je što ovaj prvi sve radi detaljno a ovaj drugi je našeg mentaliteta i sve radi odokativno i fušerski.Švabo kad redizajnira G klasu kompletnu unutrašnjost promijeni.Da Nijemac radi redizajn Nive sve bi u unutrašnjosti bilo novo iz Lade Veste a ove stare ručice mjenjača, reduktora i blokade diferencijala mogle bi se vidjeti samo u muzeju.

Rade
Bungi

Ovo što ti nazivaš Nivom je potencijalni nasljednik slavnog modela a radio je se pod značkom Ševrole.Kada je Autovaz osnovao zajedničkom preduzeće sa Ševroletom na preduzeće je prenio i zaštićeno ime „Niva“, tako je da orginalna Niva ostala bez svog imena i postala „Lada 4×4“.Izlaskom Ševroleta iz zajedničkog posla ovaj model dobija Ladin znak.

Rade

Ne dobija, nego vraća.
Kako misliš „potencijalni“ naslednik? Pa, valjda jeste naslednik. Njega je VAZ konstruisao. To što je došo šugavi GM i nalepio mu znak Ševroleta je bilo silom prilika. Bilo nepovratilo se.