1. Home
  2. Vesti
  3. Renault najavljuje još jedan električni SUV model
Renault najavljuje još jedan električni SUV model
1

Renault najavljuje još jedan električni SUV model

201
1
Podelite sa prijateljima:

Izgleda da je Megane E-Tech otvorio potpuno novu ofanzivu Francuza na EV segment.

Napraviti atraktivnu električnu limuzinu je ozbijan izazov pre svega sa estetske strane, stoga se sve više proizvođača trudi da ponudi SUV jedinice, koje spajaju vrlo jak trend krosovera i električnih vozila. Dve muve jednim udarcem – ili je bar tako u teoriji.

Čini se da će i Renault ovim putem, jer su posle predstavljanja električnog Meganea u Minhenu, koji je uzeo forme SUV-a, najavili još jedan sličan model, samo postavljen u kategoriju iznad.

Novi EV adut Renaulta biće pozicioniran više u odnosnu na električni Megane, i trebalo bi da predstavlja pandan za Kadjara. Šta više, očekuje se da bude dug 4,6 metara, i da ponudi izuzetno izdašan prostor u kabini.

Francuzi ga najavljuju za 2023. godine, odnosno drugu polovinu te godine, dok će prodaja električnog Meganea startovati 2022.

Ipak, iako će novi model biti SUV, neki izvori francuskih automobilskih novinara bliski Renaultu ukazuju da će se ova marka odlučiti na već poznat naziv. Nezvanične informacije kažu da će nadolazeći četvorotočkaš poneti naziv Scenic E-Tech, a sa aktuelnim Scenicom neće imati apsolutno ništa zajedničko osim oznake…

AutoRepublika 

(201)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Dude

…Kadjar E-Tech?