1. Home
  2. Vesti
  3. Studija: BMW ponovo najbolji poslodavac u industriji i jedan od najboljih u svetu
Studija: BMW ponovo najbolji poslodavac u industriji i jedan od najboljih u svetu
0

Studija: BMW ponovo najbolji poslodavac u industriji i jedan od najboljih u svetu

1.44K
0
Podelite sa prijateljima:

Nedavno objavljeni rezultati studije koju je sproveo Universum, ukazuju na činjenicu da je BMW grupa jedan od najpoželjnijih poslodavaca u globalnoj automobilskoj industriji. Istraživanje je sprovedeno tokom ove godine a rezultati do kojih se došlo su objavljeni pre par dana.

Na taj način se BMW na listi Najpoželjnijih svetskih poslodavaca za 2019. godinu (World’s Most Attractive Employers for 2019) a u oblasti automobilske industrije iksristalisao kao lider. Ali, to nije sve. Bavarci su dokazali svoju popularnost i u ostalim oblastima.

Kompanija se plasirala na četvrto mesto najpopularnijih entiteta za studente mašinskog inženjeringa i informacionih tehnologija. Ispred nemačke firme su se našle (nepobedive) američke kompanije: Google, Microsoft i Apple. Universum je istraživanje sproveo ispitujući više od 240.000 studenata iz 12 zemalja.

Za neke od njih, visoka pozicija BMW-a bezrazložno predstavlja iznenađenje, pre svega zbog toga što je bavarski džin konstantno rangiran na najviše pozicije u poslednjih sedam godina. Na primer, BMW je vodeći na listi koju sačinjava nemačka organizacija (institut) Popularne poslodavci među omladinom (Trendence Young Professionals Barometer) još od 2012. godine.

Ove jeseni je pomenuti Institut je označio BMW kao kompaniju koja je uspela da se okiti titulom najpoželjnijeg poslodavca najviše puta u poslednje dve decenije, pa su tako Bavarci dobili posebno priznanje adekvatnog naziva kojem verujemo da nije neophodan prevod: “Top Employer of the Past 20 Years”.

Inače, u istraživanju koje smo pomenuli na početku izveštaja navodi se da je BMW visoko pozicioniran i u segmentima: poslovanja (1.) inženjeringa (2.); informacionih tehnologija (3.).

BMW je zaradio slično priznanje za 2019. godinu i u Kini, a na osnovu rezltata Žaopin Studije.

“Biti smatran najpoželjnijim poslodavcem je od ekstremne važnosti zbog stalne težnje kompanija da animiraju najveće talente u krajnje kompetitivnim okolnostima,” objasnila je Ilka Horstmejer, član upravnog odbora zadužena za pitanja kadrova i odnose sa radnom snagom u kompaniji BMW AG. “Uspešno oblikujemo održivu mobilnost budućnosti a to nas čini privlačnim poslodavcem. Nećemo se uspavati na lovorikama, budite sigurni.”

Zaposleni i kandidati za sticanje statusa radno angažovanih lica posebno cene fleksibilnost kompanije u smislu radnog vremena i lokacije gde se nalaze zaposleni tokom vršenja dnevnih rutina. Zatim je visoka zarada na ceni kod radnika, a potom i niz dodatnih pogodnosti koje poslodavac pruža.

Da li treba posebno da napomenemo da zaposlenima laska to što rade u kompaniji čiji automobili (gotovi proizvodi) imaju tako dobar imidž kao što je to slučaj u konkretnom primeru s BMW-om? Kako bilo, i taj argument je naveden u studiji.

AutoRepublika

(1444)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments