1. Home
  2. Vesti
  3. Još jedno povlačenje nove Mazde3
Još jedno povlačenje nove Mazde3
3

Još jedno povlačenje nove Mazde3

385
3
Podelite sa prijateljima:

Ovaj put prva vest o opozivu stiže iz Australije, a za očekivati je da na globalnom nivou broj pogođenih japanskih kompaktnih hedžbeka, proizvedenih između 10. aprila i 2. avgusta ove godine, poraste sa 420 primeraka, koliko ih je već prodato u Zemlji kengura.

 Ovaj put je problem koji je uslovio novi udar na reputaciju Mazde proistekao iz kućišta retrovizora. Naime, zbog „greške u proizvodnji“ se može dogoditi da se samo ogledalo odvoji, odlepi od nosača, i to samo na modeli s početka ponude. Ulazni modeli Mazde3 u Australiji nose oznaku „Pure“.

„Ukoliko se dogodi da se staklo, ogledalo odvoji od nosača u kućištu unutrašnjeg retrovizora, vozač ostaje hendikepiran zbog smanjene vidljivosti, što dovodi do višeg nivoa rizika u saobraćaju, a što može urokovati nezgodu i povrede, kako vozača, tako i saputnika, ali i ostalih učesnika u saobraćajnim zbivanjima,“ navodi japanski proizvođač u pozivu na korektivnu intervenciju.

Eto, tako će vlasnici nove Mazde3, neočekivano od proizvođača dobiti i nov, nov, nov retrovizor, a nedavno su imali prilike da ih proizvođač počasti i novim komponentama na prednjem točku kompaktnog hedžbeka, koje bi trebale da otklone rizik od otpadanja točka, što je uzrokovalo prošlomesečni opoziv prelepog četvorotočkaša iz Hirošime.

Ako ste pomislili da su samo ova dva problema pogodila Mazdu3, u zabludi ste. Još jedan smo sačuvali za kraj.

AutoRepublika

(385)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Don

Talijanski slamperaj

moron

Unutrašnji retrovizor mi ionako često smeta za desni deo vidnog polja, tako da ovaj mazdin inicijani pristup čak smatram doprinosom segmentu aktivne bezbednosti.

Dikh tu kava

Kak’a je, k’o spljošteni, produženi Ignis. Samo zbog „lepote“ je trebalo ne da se opozove, nego da nikad ne ugleda svetlost dana..