1. Home
  2. Vesti
  3. Apple: Kad neće niko s nama, sami ćemo!
Apple: Kad neće niko s nama, sami ćemo!
1

Apple: Kad neće niko s nama, sami ćemo!

2.31K
1
Podelite sa prijateljima:

Apple je prošao kroz kompleksan proces prikupljanja ponuda, ili je možda ispravnije reći kroz pokušaj prikupljanja ponuda od strane globalnih proizvođača automobila, a u želji da ostvari saradnju s nekom kompanijom koja bi bila voljna da se bavi montažom četvorotočkaša koji razvija tehnološka kompanija iz Sjedinjenih Američkih Država. Međutim, kako se navodi u pristiglim izveštajima s one strane Atlantskog okeana, IT gigant sa sedištem u San Francisku je samostalno prionuo na dalji proces razvoja vozila, zbog nemogućnosti da animira neki etablirani brend iz automobilske industrije.

Sudeći po napisima u dnevniku Maeil Economic Daily (preko platforme MacRumors), kompanija koja je razvila čuveni iPhone se u ovom trenutku bavi izborom komponenti za završnicu montaže vozila. Ranije je tehnološki gigant kontaktirao kompanije BMW, Hyundai, Nissan i Toyotu, sve u želji da se istraže mogućnosti zajedničkog razvoja vozila i zarad sklapanja ugovora o uslužnoj proizvodnji.

Kako su sve ove ulice na kraju, ispostavilo se ćorsokaci, Apple je nedavno angažovao dva bivša Mercedesova inženjera sa zavidnim iskustvo iz oblasti masovne proizvodnje automobila, upravljačkih sistema, sistema oslanjanja, automobilskih programa i upravljanja projetkima. Stručnjaci su odmah dodeljeni odeljenju kompanije zaduženom za posebne projekte (Special Projects Group), i svi su sigurni da je njihov angažman vezan za odluku da se samostalno uđe u proces razvoja četvorotočkaša zvanog „Apple Car“.

Poznati analitičar, koji bi za deo svog čuvenog statusa trebalo da bude zahvalan kredibilnim prognozama u vezi kompanije Apple, Ming-Či Kuo je izjavio da je lansiranje automobila ove marke teško izvodljivo pre 2025. a možda i do 2027. godine.

Kuo je u istraživačkim beleškama napisao da su tehničke specifikacije automobila s oznakama Applea, još uvek nepoznanica, odnosno da projekat nije kompletiran, dodajući da bi dan premijere mogao biti izmešten čak i za 2028. ili neku kasniju godinu.

Povrh toga, trenutni rukovodilac projekta razvoja elektromobila u američkoj firmi Apple Dag Fild napušta tehnološku kompaniju kako bi pojačao redove Forda. Ford je imenovao Filda za rukovodioca odeljenja napredne tehnologije i ugradnih sistema.

AutoRepublika

(2308)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
DUDE

Da se ne lazemo – pukli su. Apple se, izgleda, zaigrao i preigrao. Krenuli su na proizvodjace automobila arogantno i popili patos. Niko nije zeleo da im jedan proizvodjac telefona diktira uslove i koristi automobil tek kao nosac tehnologije. Svi su radije ulozili gomilu svojih para i izgurali svoje projekte. Nakon ovoga, odekujem da Apple jednostavno odustane od svog „cloud“ automobila, o kome se prica, ali nikada nece biti predstavljen. Jedini (eventualni) spas bio bi SONY, koji IMA svoj auto, ali ne planira da ga proizvede, jer mu je to bila samo stilska vezba. Sa druge strane, Xiaomi je hrabro… Pročitaj više »