1. Home
  2. Vesti
  3. Bosch nastavlja da ulaže u SUS motore
Bosch nastavlja da ulaže u SUS motore
0

Bosch nastavlja da ulaže u SUS motore

296
0
Podelite sa prijateljima:

Izvršni direktor Boscha, Volkan Dener, izjavio je da će ta kompanija nastaviti da u delove za motore sa unutrašnjim sagorevanjem još dugo godina. 

Dener je u intevjuu za Financial Times javno kritikovao odluke EU u vezi sa emisijom štetnih gasova uz napomenu da se postavljaju pravni okviri za potpunu eliminaciju termičkih agregata. On se ne slaže sa pravcem koji forsiraju birokrate iz Brisela. „Zašto se nije uložilo u sintetička goriva ili vodonične automobile? Zašto se tako lako odustaje od određenih pravaca razvoja?“, upitao je šef Boscha.

„Klimatske promene nemaju veze sa krajem SUS motora, nego sa okončavanjem upotrebe fosilnih goriva. Nulta emisiju štetnih gasova nude i agregati sa unutrašnjim sagorevanjem kada koriste sintetička goriva“, izjavio je Volkan Dener.

On je dodao da Bosch veruje da termičke pogonske jedinice i dalje imaju budućnost, ukoliko ne u Evropi, onda u drugim delovima sveta, te da će nemačka kompanija i dalje ulagati novac u razvoj komponenti za takve agregate. Prema njegovim rečima, Bosch će se tom tehnologijom baviti još najmanje 20 godina…

U međuvremenu, i nemački gigant primoran je da prihvati realnost elektrifikacije. U narednim godinama uložiće 5 milijardi evra u razvoj EV tehnologije, iako gro njihovog biznisa ostaje proizvodnja komponenti za tradicionalna vozila.

Dener je kazao i da ga čudi nebriga EU o ljudima koji rade u automobilskoj industriji u proizvodnji delova za SUS modele. Električni automobili su jednostavniji, odnosno zahtevaju manje pokretnih delova, što u prevodu znači i manje radnika na proizvodnim linijama. „Elektrifikacija će koštati mnoge od tih radnika, jer će izgubiti postao“, zaključio je Volkan Dener.

AutoRepublika 

(296)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments