1. Home
  2. Vesti
  3. Estonka kažnjena jer je BMW ofarbala u dekor ruske policije
Estonka kažnjena jer je BMW ofarbala u dekor ruske policije

Estonka kažnjena jer je BMW ofarbala u dekor ruske policije

937
2
Podelite sa prijateljima:

Zanimljiva kratka priča stiže ovih dana iz baltičke republike, zemlje nastale iz nekadašnjeg Sovjetskog Saveza, malene Estonije. Naime, jedna gospođica je odlučila da karavan Serije 5 iz generacije E61, nalik onom koji poseduje naš drugar Balkanboy alijas Borko Božinović, ofarba u boje po kojima je prepoznatljiva ruska saobraćajna policija. „Uspela“ je da sebi omogući suočavanje s krivičnom prijavom.

Na bokovima karavana stoji natpis koji verujemo nije nužno prevoditi: „Anti-Radar Department“, a pridodata je i internet adresa: www.police.ee.

Kako je devojci iz gradskog kvarta Taljina, zvanog Mustamaje, palo na pamet da na ovako „originalan“ način iscrta svoj BMW ostala je tajna. Sudeći po kanalu na Telegramu zvanom Mash, gde je objavljen i prateći video klip, vlasnica je rešila da bavarski karavan ofarba u boje saobraćajne policije susedne Rusije, što će reći u belu i plavu. Dekor je upotpunila natpisima “DPS”, “Police”, “005”, kao i “Anti-radar department” a dodala je i pomenutu, a nepostojeću veb adresu.

Beli BMW 525d je zapao za oko pripadnicima organa reda u Taljinu tokom prošle nedelje, kada su priveli devojku staru 23 godine, i to sa estonskim državljanostvom. Temelj za krivičnu prijavu je pronađen u zakonskim odredbama koje zabranjuju nanošenje koloritnih šema na civilna vozila, a koja korespondiraju s dizajnom policijskih automobila, kako domaćih snaga policije, tako i momaka u plavom drugih država.

Kazna predviđena za ovako vanserijsku glupost iznosi protivvrednost sume od 1.200 evra, a moguće je grehe okajati i boravkom u zatvorskim institucijama Estonije.

Pomenuti video klip možete pogledati na ovoj internet adresi: https://t.me/breakingmash/26775.

AutoRepublika

(937)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Balkanboj

Ja bih svoj e60 (da imam viška jedan) uredio da izgleda kao Ring Taxi, u čast Sabine Schmitz.
comment image

BB

Ma to je Maša porasla pa se, umjesto medvjeda, zeza sa policijom…