1. Home
  2. Life
  3. Bezbednost
  4. Rusi ukidaju redovan tehnički pregled za vozila u posedu fizičkih lica
Rusi ukidaju redovan tehnički pregled za vozila u posedu fizičkih lica
4

Rusi ukidaju redovan tehnički pregled za vozila u posedu fizičkih lica

2.38K
4
Podelite sa prijateljima:

Vlada Ruske Federacije je odobrila predlog o ukidanju redovnog tehničkog pregleda za vozila koja su u vlasništvu individua, uz obećanje da će zakon koji je još uvek u fazi nacrta, „u novom sazivu skupštine biti brzo usvojen“.

Komisija ruske vlade koja je dobila zaduženje da se brine o bezbednosti drumsko saobraćaja, na čelu s Maratom Kusnulinom, je podržala predlog u ukidanju obaveze vršenja redovnog tehničkog pregleda za takozvane privatne automobila. Na vladinom vebsajut se navodi da će odnosni nacrt zakona biti prosleđen Državnoj dumu na razmatranje i glasanje u narednom sazivu.

Kako bilo, pre nego što se pristupi skupštinskoj raspravi, koja je u Rusiji samo stvar ikebane i privida jer o svemu odlučuje predsednik, kabinet ministara će dati konačnu doradu i šminku nacrta kako bi se s njim upoznali i poslanici Jedinstvene Rusije, koji su ujedno i predlagači izmene procedure registracija automobila u vlasništvu individua.

Ipak, nacrt je predvideo i neke važne izuzetke iz generalnog pravila, pa je tako tehnički pregled ostao obavezan i u slučaju da vozilo promeni vlasnika, a i onda kada je automobil stariji od četiri godine. Što se tiče komercijalnih vozila, takođe treba reći da se ništa neće izmeniti u odnosu na dosadašnju praksu, što dakle znači da tehnički pregled ostaje deo obavezne rutine prilikom registracije.

Predstavnici partije koja vlada u ovoj državi, čini se stolećima, Jedinstvene Rusije su napomenuli da je odluka davno trebalo da bude doneta, a da su aktuelni propisi potpuno moralno zastareli, što i nije čudo s obzirom na činjenicu da su uvedeni još 1994. godine. Vlasti Rusije smatraju da bi vlasnici vozila trebalo da budi ti akteri u saobraćaju koji će ponajviše biti zainteresovani za ispravnost automobila koji poseduju.

Dodatno, Ministarstvo unutrašnjih poslova Rusije je predložilo radikalno pojednostavljenje procedure registracije vozila.

AutoRepublika

(2376)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
DUDE

Znajuci situaciju sa tehnickom ispravnosti vozila u Rusiji…ovo nece da izadje na dobro.
Da su barem ostavili obaveznu proveru kocnica 🙂

moron

A za to vreme u Srbiji tehnički pregled je postao ozbiljniji nego NASA svemirski program …

Katastrofa

Neko bitan onomad u 2018. rece da cemo proizvoditi letece automobile, tako da je razumljivo da imamo tako strog tehnicki. Na sve je mislio, tehnicki je samo priprema za to.

S mile

Pise lepo da je samo do 4 god starosti.