1. Home
  2. Vesti
  3. Prodaje se Renault Clio V6 (GALERIJA)
Prodaje se Renault Clio V6 (GALERIJA)
4

Prodaje se Renault Clio V6 (GALERIJA)

9.71K
4
Podelite sa prijateljima:

U dugačkoj istoriji malih gradskih automobila malo koji serijski proizvod je ostavio veliki utisak kao Renault Clio V6. Iako su i ranije postojali veliki pokušaji da se od jeftinih „subkompakta“ naprave performantni automobili, uključujući i Renaultov čuveni model 5 Turbo, Clio V6 je podigao ceo paket na toliko visok nivo da je osuđen da postane budući klasik onog momenta kada je stigao u izloženo-prodajne salone. Jedan sretnik će sada dobiti priliku da postane vlasnik takvog automobila ukoliko bude spreman da odreši kesu.

Clio V6 je originalno debitovao 2001. godine i bio je zasnovan na ranijem trkačkom modelu Clio V6 Trophy, a predstavljen je da promoviše novu generaciju najprodavanijeg francuskog mališana. Pokretao ga je 3,0-litarski agregat sa 227 konjskih snaga, što je omogućavalo ubrzanje iz mirovanja do 100 km/h za 6,2 sekundi uz maksimalnu brzinu od 235 km/h.

Iako je ličio na serijski Clio, ovaj velikan nije mnogo delio sa jeftinijim rođakom sa izuzetkom dizajnerskih linija. Veliki agregat je bio postavljen u centru vozila, a svaki drugi deo modifikovan od strane švedske kompanije Tom Walkinshaw Racing. Tokom prve generacije je proizvedeno samo 1.513 jedinica pre nego što je proizvodnju preuzeo Renault i dodao još 1.309 primeraka u periodu od 2003. do 2005. godine. Ova druga generacija, inače poznata kao Phase 2, je podigla snagu na 252 „grla“, a maksimalna brzina je skočila na 246 km/h.

Britanska aukcijska kuča The Market će održati javnu prodaju krajem meseca, a zvezda će svakako biti Clio V6 iz 2005. godine. Automobil je originalno prodat u Londonu, a za godinu dana je promenio vlasnike čak tri puta. Ipak, od 2006. godine je bio u posedu samo jednog čoveka, a na satu trenutno stoji cifra od 8.670 milja (13.872 km).

Automobil je još ređi nego što ranije spomenuti brojevi pokazuju, pošto su svega 354 primerka proizvedena sa volanom s desne strane. Vlasnik dodaje da je Clio V6 sve vreme bio parkiran u klimatizovanoj garaži, ali i da je često vožen na kraće distance pri lepom vremenu. On dodaje da je redovno održavao svog ljubimca i da jedini delovi koji nisu fabrički su akumulator i starter.

Eksperti nagađaju da je realno očekivati da će novi kupac morati da izdvoji oko 50.000 funti (oko 55.700 evra), a nema sumnje da će vrednost nastaviti da raste u budućnosti.

AutoRepublika 

(9713)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Davno bilo, sad se samo pripoveda.

Yankee

Renault_Terminator reaguj hehe

Renault Terminator

Raritet.

D_C

Legenda! Ko ga jednom vidi na drumu ga ne zaboravlja.

Inace, u mom kraju je do skoro bio na prodaju jedan Renault Spider za oko 40.000CHF. Jos jedna Renault-ova legenda.