1. Home
  2. Sajmovi
  3. Minhen 2021
  4. Premijera: Renault Megane E-Tech
Premijera: Renault Megane E-Tech
0

Premijera: Renault Megane E-Tech

319
0
Podelite sa prijateljima:

Samo nekoliko časova pre zvanične premijere električnog Meganea, podaci o ovom krosoveru nekako su se našli na internetu. Namerno ili ne, to više nije ni bitno…

Renault je ozbiljno zagazio u elektrifikaciju i nakon automobila kao što su Zoe, Twingo ZE, kao i baterijski Kangoo stiže još jedan električni novitet. Ovaj put je to MeganE, odnosno Megane E-Tech, 100% EV izdanje u formi krosovera iz C segmenta. Forme su slične onima kod Nissanove Ariye, sa kojom inače i deli platformu i pogonski sklop.

Francuzi navode da će električni Megane biti dostupan sa dve baterije, ona manja imaće kapacitet od 40 kWh, dok će veća računati na 60 kWh. Verzija sa potonjom baterijom biće u stanju da prevali do 470 km po WLTP protokolu, što je za 20 km više nego što je navedeno na prvom predstavljanju ovog vozila.

Prema prvim podacima, MeganE će dolaziti u dve varijante što se tiče motorizacije. Obe se oslanjaju na upotrebu jednog elektromotora koji u slabijem izdanju isporučuje 130 ks i 250 Nm, a u snažnijem 218 ks i 300 Nm.

Mada smo se sa eksterijerom vozila upoznali još početkom juna, tek sada smo dobili priliku da saznamo kako će izgledati enterijer električnog aduta Renaulta.

Naravno, ekrani su na sve strane. Ispred vozača je jedan koji tumači ulogu instrumentalne table, dok ogromni displej na centralnoj konzoli služi za komandovanje informativno-zabavnim sistemom. Za divno čudo, Renault se nije u potpunosti odrekao fizičkih prekidača, a do nekih od najvažnijih funkcija lako se može stići preko tastera.

Zanimljiv detalj je i novi volan, koji je drugačijeg oblika od onoga na šta smo navikli kod ove marke. Šta više, govoto da ima kvadratičastu formu, što je, čini se, novi trend u automobilskoj industriji.

Renault je potvrdio da ovo ne znači penzionisanje tradicionalnog Meganea koji koristi SUS agregate. Umesto toga, odvijaće se kohabitacija ova dva modela, s tim da će prodaja električnog krosovera startovati u prvoj polovini naredne godine.

AutoRepublika

(319)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments