1. Home
  2. Sajmovi
  3. Minhen 2021
  4. Mercedes EQB debitovao u Minhenu (GALERIJA)
Mercedes EQB debitovao u Minhenu (GALERIJA)
0

Mercedes EQB debitovao u Minhenu (GALERIJA)

140
0
Podelite sa prijateljima:

Nakon Kineza i Evropljani imaju priliku da se upoznaju sa modelom EQB, još jednim pripadnikom sve veće game Mercedesovih električnih automobila. 

EQB smo imali priliku da upoznamo na Salonu automobila u Šangaju ranije ove godine, a sada je došlo vreme za digitalni randevu sa varijantom za evropske kupce. Mercedes je ujedno i potvrdio da će EQB stići i „preko bare“, odnosno da će biti ponuđen na američkom tržištu.

Za razliku od većine ostale braće iz EQ portfolija, EQB ne koristi namensku EV platformu, već prerađenu arhitekturu SUS modela GLB. Isprva će na tržištu biti dostupne samo dve verzije – EQB 300 i EQB 350.

Obe varijante imaju potpuno isti domet i bateriju – 66,5 kWh i 419 km prema WLTP protokolu. Možda se očekivalo više od Mercedesovog modela, jer rivalski Audi Q4 e-tron računa na 488 km autonomije, dok je Teslin Model Y još napredniji po tom pitanju.

Nemačka marka veruje da će se za EQB rešiti oni kupci koji preferiraju praktičnost i prostranost kabine. Šta više, EQB može primiti čak sedam putnika, s tim da su sedišta u poslednjem redu prikladna samo za decu.

EQB 300 raspolaže sa 225 ks i 390 Nm, dok vozač za volanom EQB-a 350 može računati na 288 ks i 521 Nm. Mercedes je da će EQB 300 do „stotke“ stizati za 8 s (EQB 350 za 6,2 s), kao i da će oba izdanja imati limitiranu maksimalnu brzinu na 160 km/h, zarad očuvanja dovoljno energije u baterijama.

Mercedes je potvrdio da ovo neće biti jedina dva izdanja EQB-a. Nakon početka tržišne karijere pojaviće se nove verzije, jeftinije, ali i skuplje sa većim dometom. Prodaja ovog električnog SUV-a trebalo bi da startuje iduće godine.

AutoRepublika 

(140)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments