1. Home
  2. Prezentacije
  3. Još više muževna modifikacija kamioneta Isuzu D-Max
Još više muževna modifikacija kamioneta Isuzu D-Max
0

Još više muževna modifikacija kamioneta Isuzu D-Max

500
0
Podelite sa prijateljima:

Ne možemo reći da smo iznenađeni. Ovo stoga što znamo da je japanski kamionet D-Max koji potpisuje kompanija Isuzu, i u prethodnom pokolenju bio ponuđen u ekstremnom izvođenju, onom koje najbolje opisuje anglo-saksonska kovanica „off-road“. Sada je pred nama takva ista modifikacija utemeljena na savremenom D-Maxu, koji je da podsetimo, debitovao pre oko dve godine.

Pošto je planetarno poznata umotvorina koja kaže da se dobitni tim ne menja, tako je i ovde konstruktor odlučio da razvoj specijalne verzije poveri proverenom saradniku, islandskom društvu Arctic Trucks, čija će različita odeljenja učestvovati u prepravci originalnih kamioneta. Maloprodajom prerađenih primeraka D-Maxa će se baviti predstavnici uspostavljene dilerske mreže marke Isuzu.

Ako je neko očekivao da će prerađeni pikap kamionet doneti nove doze vanterenske upotrebljivosti, prevario se. U suštinskom smislu, većih unapređenja nema, ali ipak se može reći da je novi Isuzu D-Max AT35 (što je oznaka ovih dana prvi put viđene alternacije originala) nosi gume BFGoodrich čije je promer spoljnog prečnika na nivou od 35 inča.

Dodatno je ojačano i ogibljenje na prednjem delu vozila a u tu svrhu su montirani i amrotizeri marke Bilstein, dok je uvećano i rastojanje između podloge i najniže tačke na podvozju kamioneta. Oko brzo primeti i da su nabubreli lukovi iznad točkova pikapa. Novi su i pragovi ispod vrata, dok je u kabini od novina vredno pomena to što imamo nove patosnice.

Pogonski sklop je ostao netaknut u ovoj, ispostavlja se uglavnom kozmetičkoj intervenciji. Tako Isuzu oprema D-Max na različite načine spram potreba konkretnog tržišta na kom će se naći. Može biti pogonjen turbodizel motorima zapremine 1,9 ili 3,0 litara, u kojim slučajevima raspolaže sa 163 ks (ili pak 150 ks), odnosno sa 190 konjskih snaga u slučaju agregata s više kubnih centimetara.

Manji motor raspolaže s 360 Nm (ili 350 Nm) dok veći nudi 450 njutn metara najvišeg obrtnog momenta. Koji god motor da se izabere, Isuzu će ponuditi izbor interno razvijenog ručnog menjača ili pak automatskog koji je razvijeno zahvaljujući trudu inženjera kompanije Aisin (Toyotin satelit). Pikap nudi pogon na sva četiri točka preko čvrste veze, dok zadnji diferencijal poseduje mogućnost zaključavanja.

Događaj koji je iskorišćen za premijerni prikaz modela Isuzu D-Max AT35 je Sajam komercijalnog transporta koji je započeo prekjuče u Birmingemu, dok će se identičan Isuzu pojaviti uskoro i na manifestaciji Comtrans koja bi trebalo da se održi u Moskvi. Inače, početak prodaje noviteta je zakazan za proleće 2022. godine, i nadamo se da ćemo ga videti i kod nas.

Uzgred budi rečeno, na istom mestu, dakle u Birmingemu je prikazan i kiper izveden na temelju pikapa Isuzu D-Max. Za modifikaciju je bila zadužena kuća iz Bristola nazvana TGS. Taj derivat poseduje aluminijumsku karoseriju s električno-hidrauličnim mehanizmom za podizanje sanduka.

Umesto opruga je na zadjoj osovini kompanija VB Tech ugradila sistem vazdušnog ogibljenja, zahvaljujući kom pikap kamionet može u prikolici poneti teret i teži od jedne tone. Ne može reći tačan datum početka prodaje jer proces sertifikacije nije priveden kraju, ali je izvesno da će biti završen, kao i da će na nekim tržištima biti moguće pazariti baš ovakav pikap.

AutoRepublika

(500)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments