1. Home
  2. Prezentacije
  3. Prikazan koncept Cupra UrbanRebel koji sa’ranjuje Polo, Fabiju i Ibizu
Prikazan koncept Cupra UrbanRebel koji sa’ranjuje Polo, Fabiju i Ibizu

Prikazan koncept Cupra UrbanRebel koji sa’ranjuje Polo, Fabiju i Ibizu

243
0
Podelite sa prijateljima:

Seatov brend Cupra se, čini nam se, dobro pripremio za predstojeći Salon automobila u Minhenu. Pred nama je, doduše još u virtuelnoj formi, neobičan koncept s troje vrata, nazvan Cupra UrbanRebel, a koji nam daje uvid u to kako će izgledati budući električni potkompakt pirinejske marke.

Najavljeni novajlija bi trebalo da debituje 2025. godine, dok je planom uprave grupacije Volkswagen, koja je vlasnik Seata, predviđeno da se u fabrici u Španiji izrađuje oko pola miliona primeraka ovog modela na godišnjim osnovama. Znajući za poslovni model nemačkih mađioničara, jasno je da će se konkretan baterijski četvorotočkaš nuditi i pod amblemima drugih brendova koje kontroliše mega entitet iz Volfzburga, pa je u tih 500 hiljada uračunato i isto ovo, samo što će biti prikazano kao zaseban novitet.

Da konkretizujemo gore izneto, pa da kažemo da mislimo da ovaj prototip ukazuje i na stil sledećih budućih modela: Seat Ibiza, Volkswagen Polo i Škoda Fabia. Gabariti koncepta su sledeći: 4.080 mm; 1.795 mm i 1.444 mm, dato u rasporedu: dužina; širina i visina.

Čak je veoma verovatno da će na Starom kontinentu u narednoj iteraciji nestati svi predstavnici trilinga (Polo, Fabia i Ibiza), ustupajući mesto elektromobilu koju danas gledamo u konceptnom izvođenju.

Prilikom napretka u postupku razvoja modela UrbanRebel, vidno je da su se dizajneri potrudili da razviju ideju koja je inicijalno plasirana uz prezentaciju drugog prototipa koja je upriličena pre oko dve godine. Da, ulogu idola UrbanRebelu je odigrao Tavascan, pa tako imamo sličnu njušku dueta španskih koncepata, veoma zakošene prednje svetlosne grupe i skulpturalno izvajane bokove kod oba vozila.

Karoserijski dodaci su malo prenaglašeni za urbani porodični automobil, ali kako je u pitanju prototip hot heča, onda to ima smisla, to jest ogroman spojler na zadnjem kraju, masivni blatobrani i veliki difuzor pristaju UrbanRebelu.

Heč je postavljen na skraćenu verziju modularne platforme MEB . Električni motor nudi 340 konjskih snaga, kako tvrdi Seat, dok je u trenucima dok je na vrhu moći, u stanju da isporuči i svih 435 „konja“. Zato mu do „stotke“ i treba samo 3,2 sekunde, kada kreće iz mesta.

Ipak, sve ove pobrojane cifre koje opisuju dinamički kapacitet koncepta treba uzeti s rezervom. Istina je da će serijska verzija biti sedirana, da se poslužimo farmaceutsko-medicinskim terminom, što će reći da valja očekivati ergelu s manje grla „pod haubom“. Dodatno, dok ne dođemo do premijere serijskih verzija, svakojake su još promene posve moguće.

AutoRepbulika

(243)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments