1. Home
  2. Life
  3. Bezbednost
  4. Rival ismeva Suzuki zbog nula zvezdica na testovima bezbednosti
Rival ismeva Suzuki zbog nula zvezdica na testovima bezbednosti
3

Rival ismeva Suzuki zbog nula zvezdica na testovima bezbednosti

1.62K
3
Podelite sa prijateljima:

Prošlo je nekoliko dana od objave rezultata s testova bezbednosti kojim su podvrgnuti model Suzuki Swift i Renault Duster, a tokom kojih su se izborili za nula zvezdica. Nad takvim skorom su počeli da likuju konkurenti Suzukija. Naime, nije prvi put da Tata Motors potpuno nekolegijalno pristupa „analizi“ rezultata koje kompanija Suzuki postiže na pomenutim testovima. Za te svhe se najčešće posluži društvenim mrežama, uz neizbežno podsećanje na činjenicu da su vozila koja Tata Motors razvija, jedna od najbezbednijih na drumovima matične zemlje.

“Poslednje objave rezultata testova bezbednosti koje sprovodi NCAP kažu da i nije baš „Swift’ly“ voziti Swift“, glasi objava koju je potpisao Tata Motors na društvenim mrežama, uz jasnu referencu ka Suzukiju i uz našu opasku da se reč „swift“ sa engleskog može prevesti kao „hitar“. Ironija je to što se Swift na tržištu Indije, gde se takmiči s Tatom Tiago, smatra premijum proizvodom iz Marutija.

Kao što rekosmo, i u prošlosti je Tata Motors koristio prilike da baci koji podsmeh ka konkurenciji usled loših rezultata na testovima u režiji NCAP-a. Tako je u novembru prošle godine, kada je još jedan model Suzukija, Maruti S-Presso pao na testu bezbednosti i dobio nula zvezdica, Tata Motors imao sličnu epizodu.

Sigurno je vredno pomena ovde da Tata Motors nudi neke od modela s najboljim bezbednosnim parametrima na domaćem tržištu, barem sudeći po relevantnim testovima u organizaciji iste kuće. Modeli poput onih koji se zovu Nexon i Altroz, su dobili celih pet zvezdica od strane organizacije Global NCAP, dok je Swiftov glavni konkurent Tiago, i to u osnovnom paketu opreme, zavredeo za četiri zvezdice.

Tata Tiago

Kao što rekosmo, Swift i Duster su pre nekoliko dana testirani od strane južnoameričkog ogranka organizacije Global NCAP, a istraživanje sprovedeno po protokolu opisanom u Novom protokolu za procenu automobila (New Car Assessment Programme). Svakako predlažemo da pročitate taj članak i sagledate postignute rezultate.

A, evo i jučerašnje objave Tata Motorsa sa društvenih mreža, a koja je digla puno prašine.

Latest NCAP safety test shows that it’s not safe to ride ‘Swift’ly. Yet another reason for you to book New Tiago – the #SeriouslyFun hatchback rated 4 stars for safety by Global NCAP.#TiagoNRG #TataMotors #Tata #Tiago #Hatchback #GNCAP #Cars pic.twitter.com/PHUdMCOI66

— Tata Motors Cars (@TataMotors_Cars) August 30, 2021

AutoRepublika

(1622)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Ako opet kažem samo „Uhhh …“ (kao na vest o istom (ne)uspehu Dačije na ovom testu), ponovo će da me ovde „napiči“ moj drug …
Zato ću ovde da kažem – „Bljak suzuki, bljak …“

BB

Sljedeći put staviti dva podatka naporedo:
– Broj zvjezdica
– cijenu konkretnog primjerka

Sve ostalo je igranje sa emocijama kupca a u svrhu izvlačenja veće količine novca iz džepa.