1. Home
  2. Vesti
  3. Uskoro nam stiže i osvežena Honda Passport
Uskoro nam stiže i osvežena Honda Passport
0

Uskoro nam stiže i osvežena Honda Passport

140
0
Podelite sa prijateljima:

Povratak Honde Passport na tržište pre dve godine je doneo promenjive sentimente kod kupaca i medija. Dok su jedni hvalili potez zahvaljujući kom je japanski gigant dobio krosover pozicioniran između modela CR-V i Pilot, drugi su kritikovali odliku da Passport postane ništa više nego spomenuti Pilot, doduše s manjkom trećeg reda sedišta.

To se odrazilo i na prodaju, pa je Honda prošle godine na američkom tržištu isporučila tek nešto više od 39 hiljada jedinica, što je tek treći deo prodajnih rezultata kojim se mogu pohvaliti rivali kao što su Ford Edge, Chevrolet Blazer, Nissan Murano i mnogi drugi. Neko će možda okriviti epidemiju virusa korone za tako nešto, ali istovremeno ćemo reći da je prodaja Passporta, zapravo skočila kroz ova krizna vremena.


Bilo kako bilo, krosover je na tržištu od 2018. godine što nam govori da je vreme za prve izmene. Kako prenose kolege sa sajta Autoblog, Passport će uskoro dobiti svoje prve osveženje, po uzoru na pikap kamionet Ridgeline. To se pre svega odnosi na prednji deo koji odlikuje agresivniji stil, sa većom maskom hladnjaka i proširenim farovima.

Međutim, priča bi mogla da bude značajno veća, ako glasine da Pilot dobija potpuno novu platformu 2023. godine budu istinite. To bi označilo da bismo mogli da vidimo i potpuno novi Passport posle svega četiri godine na tržištu, a tako nešto je ipak previše teško očekivati. Istovremeno, eksperti smatraju da dve platforme za vozila koja dele toliko toga zajedničkog nemaju smisla, posebno zato što se na istoj arhitekturi proizvodi i spomenuti kamionet Ridgeline i minivan Odyssey.


S mehaničke strane, očekivanja su da će japanski gigant nastaviti da koristi poznati 3,5-litarski benzinac sa šest cilindara koji razvija 280 „konja“ i maksimalnih 355 Nm obrtnog momenta. Menjač je devetostepeni automatski koji prenosi snagu na prednje ili na sva četiri točka.

Za razliku od braće sa iste platforme, Passportov pogon na sva četiri točka je razvijen za proterensku vožnju i da bi bio podesan za upotrebu na različitim vrstama podloge kao što su pesak, sneg i blato.


Kao što smo spomenuli, prodajni brojevi ovog krosovera su više nego razočaravajući, a sumnjamo da će strategija „copy-paste“ doneti neke bolje rezultate. Na Hondi je da pruži Passportu sopstveni identitet, a dok se to ne desi, njegovi kupci će verovatno biti samo oni „umri muški“ ljubitelji ovog brenda.

AutoRepublika

(140)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments