1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen počeo prodaju modela ID.3 u Kini
Volkswagen počeo prodaju modela ID.3 u Kini
0

Volkswagen počeo prodaju modela ID.3 u Kini

106
0
Podelite sa prijateljima:

Najveće svetsko tržište za električne automobile bogatije je za još jedan model.

Volkswagen isprva nije planirao da ponudi ID.3 u Kini. Smatrali su da će njegove minivan/hečbek forme biti prepreka za uspeh u ovoj zemlji gde kupci preferiraju SUV-ove i limuzine.

No, posle iskazane potražnje kineskih potrošača došlo je do promene planova, pa je ID.3 stigao i u Kinu. ID.3 se pridružio modelima ID.4 i ID.6 u kineskom EV portfoliju Volkswagena. Nemačka marka potvrdila je da će se električni heč proizvoditi kroz partnerstvo sa SAIC-om.

U međuvremenu brend iz Volfzburga jača prodaju svojih električnih vozila u Kini. U maju je isporučeno svega 1.500 registracija, da bi tokom juna dodato još 3.000, a u julu je upisano 5.800.

Volkswagen ima ambiciozan cilj da do kraja 2021. godine ima izmešu osamodeset i sto hiljada prodatih ID automobila u ovoj državi. Kako bi taj zadatak ispunili u narednim mesecima moraće da dostavljaju na mesečnom nivou između deset i petnaest hiljada vozila, što se za sada čini nerealnim.

Dugogodišnja “meta” Volkswagena je da do 2030. godine u njegovoj prodaji u Evropi čak 70% isporuka otpada na EV segment, dok je učešće za električne modele u Kini i SAD skromnije – 50%.

AutoRepublika 

(106)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments