1. Home
  2. Sajmovi
  3. Najveći serijski VW na svetu dobio sportski paket opreme
Najveći serijski VW na svetu dobio sportski paket opreme
4

Najveći serijski VW na svetu dobio sportski paket opreme

4.08K
4
Podelite sa prijateljima:

Ako u poslednje vreme niste pažljivo pratili objave Volkswagena, niti naš program, onda da vam kažemo da ulogu najvećeg modela u gami nemačke marke trenutno igra SUV Talagon, koji se inače nudi u Kini, a da se paket opreme koji je ovom prilikom grdosija dobila, naziva Endurance, što bi se moglo prevesti kao izdržljivost.

Za proizvodnju modela s povišenom pozicijom sedenja i punom veličinom zvanog VW Talagon je zadužen zajednički poduhvat koji je u Kini osnovao dvojac FAW-Volkswagen. Kako smo izveštavali i prethodnih dana, u toku je Salon automobila u Čengduu, gde je prikazana specijalna verzija Talagona, a koja kupcima stavlja na raspolaganje izbor paketa opreme koji donosi različite odbojnike, veći spojler na petim vratima, felne neobičnog dizajna, dekorativne elemente karoserije izvedene u crnoj farbi, kako i dodatne jedinice rasveta. Što se unutrašnjosti SUV-a tiče, i tu možemo videti nove materijale, a koji uključuju i alkantaru, drvo kao i umetke izrađene od plastike ojačane ugljeničnim vlaknima.

Volkswagen Talagon Endurance se razlikuje od standardne, bazične varijante i po prisustvu difuzora, masivnoj rešetki hladnjaka sa sitnim prečagama koje se protižu uspravno (a ne vodoravno), kao i po točkovima s naplacima novorazvijenog dizajna.

Tu su i brojne nalepnice s natpisom „Endurance“ čime se jasno stavlja do znanja da je u pitanju primerak iz specijalne serije. Sedišta, središnje postavljeno odmorište za ruke, obruč upravljača i paneli s unutrašnje strane vrata, sve su to komponente presvučene plemenitom alkantarom, dok su detalji izrađeni od drvne mase vidljivi na više mesta na centralnom grebenu kao i na konzoli.

Varijanta Endurance predstavlja dorađenu top verziju Talagona, inače opremljenu VR6 motorom radne zapremine 2,5 litara. Taj blok isporučuje nepunih 300 konjskih snaga uz najviši obrtni moment od 500 Nm. Ukombinovan je sa sedmostepenim robotizovanim menjačem s dvostrukom spojnicom i sistemom prenosa snage na sve točkove. Kada se nudi s ovim paketom opreme, onda krosover košta nešto više od 52.300 evra (nepunih 400 hiljada kineskih juana). To što objavljujemo cenu paketa koji nije Endurance, znači da VW još nije izašao s konkretnom ponudom za ovakvo pakovanje Talagona.

Već u bazičnom 5,15 metara dugom Talagonu se mogu pronaći tri reda sedišta, uz opasku da se ona u drugom redu mogu uzdužno podešavati. Lista opreme uključuje virtuelni instrumentacioni panel, ekran multimedijalnog sistema širokog ugla i zasebnu jedinicu preko koje se kontroliše rad uređaja za klimatizaciju. Tu je i opcioni stakleni panoramski krovni otvor.

VW Talagon može biti kupljen u Narodnoj Republici Kini i u izvođenju koje podrazumeva ugradnju dvolitarskog turbobenzinskog motora EA888. Tada se nudi s dva nivoa izlazne snage: 186 „konja“ i 320 Nm, ili pak 220 „grla“ i 350 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

AutoRepublika

(4076)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Djon

Klasičan rajser (ricer)

Bungi

Može i bez ove šljašteće šminke, jedino ako si deltonista neće ti uopšte smetati.

Neko iz mase

Koja je to premijum alkantra?