1. Home
  2. Life
  3. Biznis
  4. Rivian izlazi na berzu u nadi da će se u kompaniju sliti 70 milijardi dolara
Rivian izlazi na berzu u nadi da će se u kompaniju sliti 70 milijardi dolara
1

Rivian izlazi na berzu u nadi da će se u kompaniju sliti 70 milijardi dolara

372
1
Podelite sa prijateljima:

Ovo će verovatno biti najveća ovogodišnja aktivnost inicijalne javne ponude akcija. Kompanija Rivian želi da se nađe na berzanskom listingu kako bi prikupila kapital vredan 70 milijardi američkih dolara, koji su joj potrebni zarad realizacije planova o proizvodnji električnih kamioneta, u nadi da će ti četvorotočkaši u nekom doglednom trenutku postati postati popularniji od onih koje razvija Tesla.

Da bi se ova ideja realizovala, rukovodstvo kompanije Rivian je već podnelo aplikaciju svim nadležnim organima, izjavili su iz odeljenja za odnose s javnošću, navodeći pritom da su predata dokumenta još uvek u zoni poslovne tajne. Na ovaj način je postavljen temelj za transakciju tešku više desetina milijardi dolara, koji bi trebalo da završe na tekućim računima kompanije Rivian.

(372)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
DOLF

Zbog čega bi se slile tolike pare? Šta to Rivian nudi za tolike pare? Sa toliko para možeš razviti (verovatno) svemirski program za sletanje na Mars koji je daleko kompleksniji od razvoja bilo kog automobila, možeš razviti 70 različitih modela automobila na različitim platformama i izgraditi postrojenja za proizvodnju, itd. Tesla ima jednu veliku prednost naspram drugih proizvođača automobila, a to je el. stanice za punjenje. Verovatno zato i imaju toliku vrednos, bukvalno svaki novoprodati Tesla auto ali i konkuretski model (ako ima mogućnost punjenja na njihovim stanicama) povećava vrednost kompanije zahvaljujuća velikom broju stanica za punjenje koje poseduju.