1. Home
  2. Vesti
  3. Suzuki vraća automatski menjač u paletu Vitare i S-Crossa
Suzuki vraća automatski menjač u paletu Vitare i S-Crossa
0

Suzuki vraća automatski menjač u paletu Vitare i S-Crossa

886
0
Podelite sa prijateljima:

Suzuki je potvrdio veliki povratak automatske menjačke kutije koja je izostavljen iz prodajnog kataloga Vitare za 2020. godinu. Automatik se vraća i u paletu modela S-Cross.

Suzuki je juče objavio da će, interno osmišljeni, šestostepeni automatski menjač ponovo zauzeti svoje mesto u pogonskim sklopovima koji se ugrađuju u Vitaru i S-Cross. Podsetićemo da su iz ponude isparili s pojavom hibridnog pognoskog sklopa koji razvija 129 konjskih snaga.

Razlog za izostavljanje ovog tipa menjača iz ponude se krije u tome što do ovog trenutka nije bio kompletiran razvoj nove menjačke kutije, one koja bi bila sinhronizovana s pogonskim blokom koji zamenjuje staru jedinicu s oznakom 1.4 (140 ks). Sve rečeno za Vitaru, tiče se i krosovera S-Cross.

Vesti su od vitalnog značaja po prodajne rezultate japanske marke, ne samo zbog popularnosti vozila iz SUV segmenta, već i zbog toga što se kupci ubrzano okreću ovom tipu transmisije, pri čemu manuelni menjači intenzivno gube poklonike.

Kod Suzukija na primer, u Evropi se tržišni udeo prodatih Vitara i primeraka S-Crossa s automatskim menjačem kreće na nivou od oko 40%, pa je jasno da nije mudro držati ponudu predugo otvorenom, bez mogućnosti da se naruči automatik.

AutoRepublika

(886)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments