1. Home
  2. Vesti
  3. Moskvom već cirkuliše više od 700 električnih autobusa
Moskvom već cirkuliše više od 700 električnih autobusa
1

Moskvom već cirkuliše više od 700 električnih autobusa

427
1
Podelite sa prijateljima:

Nastavlja se jačanje flote električnih autobusa koja je u službi javnog prevoza ruske prestonice Moskve. Pre samo tri godine je pokrenuta prva javna moskovska linija kojom su, uz trolejbuse, saobraćali i električni autobusi. U Moskvi više nema „rogatih“, pri čemu ne mislimo na prevarene muževe, već na autobuse prikačene „rogovima“ na kontaktnu mrežu (trolejbusi), ali je sve više njihovih naslednika koji nemaju potrebu da budu prikačeni na gradsku elektromrežu.

Tako se sada Moskovljani mogu pohvaliti flotom od već sedamsto električnih autobusa koji su u službi javnog prevoza grada.

Sedamstoti električni autobus će saobraćati na liniji t53

Jubilarni baterijski autobus nije morao mnogo da se pomuči kako bi dobacio do Moskve. Razlog se krije u tome što je zapravo i sklopljen u tom velikom gradu, a još početkom godine su Kamazovi električni autobusi počeli da silaze s proizvodnih traka fabrike Svarz u Sokolnikiju. Dakle, od početka proizvodnog procesa do sada, sklopljeno je 60 autobusa na struju, a jedan od njih je postao jubilarac.

U stvari, njegovom isporukom se doprinosi realizaciji ugovora o nabavci vozila koji je Kamaz potpisao s čelnicima gradskih vlasti Moskve. Do kraja godine bi Gradsko saobraćajno preduzeće Moskve trebalo da dobije još tri stotine električnih autobusa, od kojih će njih dvesta biti montirano u Svarzu. Deluje kao da će Kamaz da uspostavi monopol na tržištu električnih autobusa u Moskvi, a već neko vreme nema ni reči o isporukama autobusa čiji je pokretački energent gas.

GAZ već dugo ne isporučuje električne autobuse ruskoj prestonici

Sve u svemu, ukupno funkcioniše 56 autobuskih linija u Moskvi na kojima su angažovani električni teškaši, dok će prestonička flota biti bogatija još za 420 primeraka tokom naredne godine. To će dovesti i do porasta broja linija na kojima će saobraćati, pa će ih biti 75.

AutoRepublika

(427)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Pa ako sa nečim treba započeti elektrifikaciju onda bi to trebala biti vozila koja su u gradu, koja stalno ubrzavaju i usporavaju, koja inače troše dosta goriva, koj emituju dosta buke, koja su non stop u pokretu, koja su u profesionalnom vlasništvu gdje se može primijeniti određena disciplina u korištenju i održavanju…