1. Home
  2. Sport
  3. F1
  4. Danijel Rikijardo: „Hamilton i Fetel nisu bolji od mene i Maksa“
Danijel Rikijardo: „Hamilton i Fetel nisu bolji od mene i Maksa“
0

Danijel Rikijardo: „Hamilton i Fetel nisu bolji od mene i Maksa“

179
0
Podelite sa prijateljima:

Danijel Rikijardo ne smatra da su ovogodišnji konkurenti za titulu, Sebastijan Fetel i Luis Hamilton, bolji od najbližih rivala.

Četvrtu godinu zaredom, Red Bull zaostaje za vodećima. Australijanac je u međuvremenu sazreo i jedan je od najstabilnijih vozača u Formuli 1, ostvarivši usput i pet pobeda.

Mnogi su očekivali da će Red Bull biti glavni protivnik Mercedesa ove sezone, ali je ipak Ferrari uskočio u prvi plan kao izazivač. Fetel i Hamilton su osvajači sedam od devet poslednjih vozačkih titula, a i ove godine se bore za naslov. Ipak, Rikardo je ubeđen da bi on i njegov timski kolega, Maks Ferštapen, bili u borbi za titulu da imaju na raspolaganju konkurentnije bolide.

„Osećam da kada bih bio u Mercedesu, da bih pobeđivao, isto važi i za prošlu godinu. Definitivno verujem u sebe. Maks je, što se tiče timskih kolega, moj najveći protivnik tako da mislim da smo jedan drugom izazivači više nego bilo ko pre nas. Očigledno je da obojica imamo vere u to da možemo da pobeđujemo. Gledam Luisa i Seba, kao i ostale momke koji su u vrhu, ali ne vidim da su bolji od mene ili Maksa. Mislim da bismo mogli ravnopravno da se trkamo s njima, apsolutno.“

Red Bullov ne baš sjajan start ove godine je prouzrokovan i problemima sa vazdušnim tunelom, zbog čega se nisu materijalizovale očekivane perfomanse. Tim je napravio napredak kako je sezona tekla, tako da je Rikijardo došao do četiri podijuma, pa čak i pobedio u Bakuu.

Ohrabrujuće izdanje nakon letnje pauze, kada je Red Bull bio prilično blizu Ferrarija, izazvao je optimizam kod šefa tima, Kristijana Hornera, koji je predvideo da bi u ostatku sezone Red Bull mogao da bude bolji od konkurenata za titule. Međutim, na stazi poput Spa, jasno se videla razlika u snazi i da jedino Ferrari može da konkuriše Mercedesu.

„Došao sam do podijuma u Belgiji, ali na kraju krajeva, forsirao sam do krajnjih granica da bih ostao ispred Kimija a Luis je takođe dao gas da bi bio brži od Seba. Svi smo napadali, nismo štedeli gume, i mogu reći da smo mi i dalje najmanje jednu sekundu, bar sam ja bio, po krugu iza Luisa i Seba.

Jasno je da ima tu još prostora za napredak. Mislim da će nam unapređenje koje spremamo za Singapur doneti realnu promenu i šansu da se borimo za pobedu“, zaključio je Rikijardo.

 

(179)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments