1. Home
  2. Prezentacije
  3. Predstavljena još jedna varijacija na temu Nissana Pathfindera
Predstavljena još jedna varijacija na temu Nissana Pathfindera
0

Predstavljena još jedna varijacija na temu Nissana Pathfindera

181
0
Podelite sa prijateljima:

Nissan do ovog trenutka uopšte nije nudio Pathfinder na tlu Kine, ali je sada kreirao posebnu verziju ovog modela, a koja će biti nuđena u toj velikoj i mnogoljudnoj zemlji Azije. Serijski automobil je debitovao juče na tek otvorenom Salonu automobila u Gvangžuu, i odmah se mora reći da ovde nije reč o tek malo prilagođenom američkom krosoveru. 

Zajednički podhuvat koji u Kini posluje pod nazivom Dongfeng Nissan će biti taj entitet koji je dobio čast da se bavi sklapanjem ovog temeljno modifikovanog terenca.

Iznad je prikazana verzija za Amerikance, dok je niže ilustracija modifikacije namenjene Kinezima

Na primer, u stilu i detaljima dve verzije vozila nema nijednog preklapajućeg detalja. Ne samo da je izmenjen stil njuške i zadnjice, već je i oblik bokova promenjen. Pathfinder je izgubio isturene lukove točkova, krovni stubovi i oblik prozora je takođe drugačiji. Uopšteno govoreći, kineski varijetet se ispostavio više zaobljenim i aerodinamičnim od američkog Pathfindera, a koji je evo već postao vremešan u aktuelnom pokolenju.

Međuosovinski razmak dva modela je ostao istih 2.900 milimetara, ali je krosover namenjen Kinezima osetno duži, pa meri 5.130 milimetara spram 5.004 mm koliko dobiše Ameri. Međutim, širina i visina ostadoše iste, to jest 1.981 mm i 1.767 mm. Kineski Pathfinder u daljim analizama, skoro i da se ne razlikuje od američkog (izuzev mehanike).

U enterijeru s tri reda za sedenje je mnogo više sličnosti od razlika između dve verzije. Obruč upravljača, jedinica za kontrolu rada klima uređaja, držač za čaše, kontrole transmisije na središnjem tunelu… Sve su to zajedničke stavke dve varijante.

Međutim, čeoni panel, to jest arhitektura istog je u potpunosti različita. Kineski automobil poseduje veći ekran virtuelne instrumentacije i informativno-zabavni sistem koji su u jedinstvenom kompleksu.

Što se tiče tehnologije, dve varijante Pathfindera se razlikuju drastično. Podsetimo vas da američku verziju pokreće atmosferski motor zapremine 3,5 litara u konfiguraciji  V6, poreklom iz porodice agregata VQ. Povezan je s devetostepenom automatskom transmisijom. Međutim, ko bi se u Kini opredelio za takvu konfiguraciju. To tamo nikome nije potrebno.

Stoga, kineski Pathfinder će stizati s dvolitarskim turbobenzinskim četvorocilindrašem s indeksom KR20DDET. Nudi varijabilni kompresioni odnos, poznat iz ostalih Nissanovih i Infinitijevih aduta. Razvija 252 konjske snage i najviši obrtni moment od 380 Nm. Uparen je s varijatorom, koji opet pruža iluziju o postojanju osam stepeni prenosa. Neto masa novajlije iznosi prihvatljivih (spram veličine) 2.131 kilogram.

Lokalno montiran Nissan Pathfinder će stići do distributera u Kini tokom prvog tromesečja naredne godine. Uzgred budi rečeno, Pathfinder za Kinu nije namenjen izvozu. Barem ne za sada. O ceni još ni slova…

AutoRepublika

(181)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments