1. Home
  2. Vesti
  3. Nova Lancia Delta stiže 2026. godine?
Nova Lancia Delta stiže 2026. godine?
1

Nova Lancia Delta stiže 2026. godine?

1.27K
1
Podelite sa prijateljima:

Da li će se legendarni model ipak vratiti na scenu?

Čini se da je najnoviji trend u automobilskoj industriji povratak čuvenim modelima. Renault je najavio revitalizaciju “petice” i “četvorke”, nedavno smo videli novu generaciju Countacha, a iz Italije stižu najave da će Lancia Delta ponovo biti dostupna na tržištu.

Delta, koja je godinama bila definicija relija i hot heča, vratiće se naravno u potpuno drugačijem ruhu. Elektrifikacija čini svoje, pa bi tako i buduća iteracija ovog modela morala da se svrsta u EV segment.

Italijanski mediji ističu da će rukovodstvo Lancije dati prednost nasledniku Ypsilona, ili novoj generaciji tog modela, i krosoveru iz subokompaktne klase. Tek nakon toga će se ova marka posvetiti stvaranju nove Delte.

Stoga bi taj model mogao stići tek 2026. godine, i to je najranije moguće. Očekuje se da će ovaj automobil koristiti najavljenu STLA Medium arhitekturu, koja je namenjena pre svega vozilima iz C i D segmenta.

Delta bi trebalo da bude duga oko 450 cm, i imaće u ponudi nekoliko varijanti što se tiče izlazne snage. Kolege sa one strane Jadrana uverene su da će najslabije izdanje moći da računa na 175 ks, a najsnažnije na 245 “grla”, te da će potonja verzija sigurno imati i pogon na sve točkove.

Bilo kako bilo, u narednih nekoliko nedelja rukovodstvo Lancije trebalo bi da predstavi novi plan za tu marku i razvoj njenog portfolija u godinama koje dolaze. Tada će biti jasnije da li će uopšte biti nove Delte, i ako je bude, kada će stići na tržište.

AutoRepublika 

(1271)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Iznogud

Koji će mi moj, kad u njoj neće biti ni L od lancie