1. Home
  2. Vesti
  3. Hyundai „rešio problem“ smrada u kabini SUV-a Palisade
Hyundai „rešio problem“ smrada u kabini SUV-a Palisade

Hyundai „rešio problem“ smrada u kabini SUV-a Palisade

4.40K
2
Podelite sa prijateljima:

Model Palisade je izuzetno bitan za Hyundai. Pošto je u pitanju najveći i najskuplji krosover kompanije, za korejskog proizvođača vozila je veoma važno da reakcija publike bude pozitivna i Palisade je za sada dobio odlične ocene medija. Kupci su odgovorili sa čak 68.102 kupljena primeraka u prvih deset meseci ove godine, ali tokom leta za nama, mnogi od njih su počeli da se žale da se iz sedišta oseća veliki smrad.

Ruku na srce, nisu svi krosoveri bili nagriženi ovom mukom, već samo oni sa opcionim sedištima presvučenom Nappa kožom, o čemu je AutoRepublika pisala pre nekoliko meseci. U svakom slučaju, mušterije su opisivali smrad sličan onom koji „emituje“ prljavi veš ili ustajala hrana. Inače, što se tiče sličnosti za vonjom prljavog veša, tu se konkretnije misli čarape građevinskog radnika ili pak fudbalera, pri čemu se izvinjavamo zbog podsećanja na sinoćnu utakmicu sa Škotskom. Hyundai veruje da je pronašao rešenje i preko proizvoda koji se može pronaći na polici svake lokalne prodavnice.

Reč je o proizvodu Febreze, koji se koristi za privremeno osveženje, pre svega zbog moći da ubija neprijatni miris, a u ovom slučaju Hyundai kaže da će skinuti kožu sa sedišta, naneti sprej s unutrašnje strane, a zatim ih ponovo presvući.


Pored Febreze, Korejci spominju da se željeni rezultat mogu postići i preko ostalih jeftinih sredstava poput onih koje na američkom nose oznake Surface Cleanser, Zep Air i Fabric Odor Eliminator, a ako vlasnik ne bude uspešan prvi put, moći će da ponovi proces i po nekoliko puta sa različitim supstancama.

Vlasnici su naravno već sada skeptični da rešenje leži u Febrezeu, posebno zato što su mnogi od njih već pokušali rešiti problem na takav način bez željenih rezultata, a kao što smo spomenuli takve supstance izvetre izuzetno brzo i imaju efekat tek nekoliko minuta.

Očekujemo da će svi sporni primerci velikog SUV-a Palisade ponovo biti vraćeni u izložbeno-prodajne salone na popravke, pošto Febreze sigurno neće uspeti da reši korejskog konstruktora kritika vlasnika i javnosti. Zanimljivo je da su oni koji su podeneli sve žalbe, posedovali skupocene pakete opreme Limited i Calligraphy, jer su oni dolazili sa instaliranim skupocenim sedištima s Nappa kožom, ali nas Hyundai uverava da problem ne leži u samoj koži već u materijalima od kojih su sedišta izrađena.

Bilo kako bilo, Korejci su na potezu i sebi ne mogu da dozvole novu grešku. Po pisanju Zorana Tomasovića, Amerikancima je teško da pojme da cene modela Palisade umeju da dostignu i brojku do 50.000 američkih dolara, iako kod nas tu cifru lagano dohvata i manji Santa Fe, pa kaže da je teško očekivati da će potencijalni kupci „premijum“ krosovera potrošiti novac na vozilo koje smrdi kao prljave čarape (naših malokrvnih fudbalera).

AutoRepublika

(4402)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Don

Hyundai “rešio problem” smrada u kabini SUV-a Palisade
Izbacio vozaca?

Don

Ma ko zna šta od procesa dobavljač sjedišta nije ispostovao, ko zna kakva koža je ugrađena, kakve hemikalije su koristili, loša kontrola kvalitete..šteta što Zoki nije otišao pa da se sam uvjeri (ako nije) pa da nam prenese dojmove …ne razumije Amer da je to Korejac koji hoće da bude premijum pa da je to dašak premijuma, miris bogatstva ..