1. Home
  2. Vesti
  3. Ovo je Toyota Yaris Cross u osnovnom paketu opreme
Ovo je Toyota Yaris Cross u osnovnom paketu opreme
6

Ovo je Toyota Yaris Cross u osnovnom paketu opreme

1.33K
6
Podelite sa prijateljima:

Ima li japanski gradski krosover šarma i u bazičnom izdanju?

Kada je reč o Yarisu Cross, iako je predstavljen u serijskoj varijanti još tokom proleća prošle godine, u nekim zemljama još uvek nije isporučen ni jedan jedini primerak! Naravno, problem je hronični nedostatak poluprovodnika i mikročipova, što i Toyoti zagorčava život.

Yaris Cross u svom osnovnom trimu dolazi sa hibridnim pogonskim sklopom koji isporučuje 116 ks. Neki upravo ovim pogonom opravdavaju visoku cenu navedenog krosovera. Toyota Yaris Cross na francuskom tržištu ima početnu cenu od čak 25.500 evra, no sa nekim aktuelnim akcijama u toj zemlji, cena je zapravo niža za 2.000 evra.

Šta se dobija za taj novac? Jedan pogled na eksterijer ovog vozila dovoljan je da se zaključi da se radi o bazičnoj varijanti. Ipak, nema tu ništa previše ružno niti isuviše jeftino. Može se pohvaliti antena sakrivena u “ajkulino peraje”, a i svetlosne grupe izgledaju pristojno. Čelični točkovi od 16 cola imaju ratkapne, a sa druge strane nedostaju svetla za maglu, kao i šine na krovu…

Ako dizajn spolja nije očarao, ne može se reći ni da je enterijer razočarao. Naprotiv, izgleda da se Toyota potrudila da ponudi lep “paket” u kabini. Ispred vozača je kožni multifunkcionalni upravljač, kao i trodelna instrumentalna tabla sa dva okrugla “cajgera” i displejom između njih.

Povrh centralne konzole je ekran osetljiv na dodir dijagonale od 8 inča. Pojedini umeci od “hroma”, kao i dvobojna sivo-crna armatura uspeli su da ublaže osećaj monotonije u ovom početnom trimu Toyotinog Yarisa Cross.

Pored AEB-a i drugih obaveznih sistema, ovaj japanski krosover može se pohvaliti i adaptivnim tempomatom, potom kamerom za vožnju unazad, ključem “slobodne ruke”, elektropodesivim retrovizorima sa grejačima, kao i automatskim klima uređajem.

Najskuplja varijanta Yarisa Cross u Francuskoj nosi oznaku trima Premiere. Ovakav krosover, nakrcan svim i svačim, sa istim pogonom kao i početna verzija, potrebno je platiti 34.500 evropskih novčanica.

AutoRepublika 

(1328)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Dezon

U slo ih I’ma u skoro svim salonima,takodje na auto putu ih vidjam stalno na autovozovima.

moron

Lep.
Brz ( Vmax 170 ).
Startan ( 11,2 FWD i 11,8 AWD, za bazne pakete ).
Ekonomičan (hibrid). Na WLTP testu, u režimu „veoma visoka brzina“ ( efektivni prosek 94 km/h ), zavisno da li je 2WD ili 4WD, da li je baznjak ili top oprema, troši 6,1 do 6,7 litara ( „Autobahn (Höchstwert) 6,7–6,1 “ ).

Onaj što ga zgazilo vreme

Manje je trošio moj Klio koji se pravio pre 15 godina. Uzgred, bio je i brži od ove sklamerije. Jadna su vremena zavladala autoindustrijom. Ovako ružno napraviti, treba umeti. Slučajnost je isključena. i ovo japan djubre treba platititi 25 soma evra!?? Pa ček, tome se raduješ?? I onda mi kažeš kako je Autočačak pljačkaška firma!?
Realno, dal bi ti kupio ovo djubre, ili udobu i luksuznu Oktaviju TDI (koja je zmija i na ubrzanju i po brzini i po ppotrošnji za ovo djubre) i da ti ostane para da se voziš par godina džabe?

Mile

Ako hoce ekologiju, kada ce poceti da prave jeftinija auta da budu phev sa makar 100km dometa, ovo ostalo je sve besmisleno.
Ili cista elektrika kao Dacia Spring sa subvencijama sto kod nas nece biti nikad.
U renault i dacia salonu sam bio prosle nedelje phev nece biti skoro, a elektrika dacia spring nikada.

Onaj što ga zgazilo vreme

Hebo te, koje „grdilo“!

moron

Gledah danas „uživo“ Yaris Cross, „običan“ (SUS) i hibrid (2WD).

Redovne cene hibrida su baš promotivne, kreću se (za 2WD) u rasponu od 25.490 do 34.490 (za 4WD je doplata od 2.500), a de li ćete ostvariri pravo subvenciju od 2.500, to ne zna ni sveti Petar (ako ja razumeh dobro onog prodajnog savetnika, ja njima lepo da platim punu cenu, sa 100%, a za subvenciju se ništa ne zna).

Nehibrid ima redovne cene u rasponu 18.790 do 24.490.