1. Home
  2. Vesti
  3. Prve i nezvanične slike krosovera s tri reda sedišta: Audi Q5 e-tron
Prve i nezvanične slike krosovera s tri reda sedišta: Audi Q5 e-tron
0

Prve i nezvanične slike krosovera s tri reda sedišta: Audi Q5 e-tron

202
0
Podelite sa prijateljima:

Audi je neko vreme pripremao svojevrsno iznenađenje za kupce u Kini, a čim je nešto u planu za lansiranje na tom tržištu, nužno je da prateća dokumentacija bude „provučena“ kroz lokalno sertifikaciono telo, pa su se tako pojavile fotografije budućeg električnog SUV-a Q5 e-tron s tri reda sedišta. To je bila prilika za nas da se istaknemo objavom, i kao što vidite, nismo je propustili.

Upkos tome što nam je indeks Q5 poznat od davnina, što bi naš narod rekao, verzija e-tron se osetno razlikuje od konvencionalnog rođaka, i to ne samo po tipu ugrađenog pogonskog sklopa. Pre svega, tu je originalni stil koji mnogo više podseća na svežiji model Q4 e-tron. Potom, novajlija je primetno gabaritniji od standardnog krosovera Audi Q5, pa tako u dužinu meri čak 4.876 milimetara, spram skromnijih 4.663 mm kolika je longitudinalna distanca kod konvencionalne Q5-ice!

Novi model je osnovan na platformi MEB, koja je bila temelj i za nekoliko drugih električnih vozila velike nemačke grupacije. Tu ponajpre mislimo na Volkswagen ID.6 (koji takođe nudi tri reda za smeštaj putnika namernika). Ujedno, ovaj SUV je po karakteristikama i karoserijskom obličju, najbliži rođak ovde prikazanog Audijevog pulena s baterijama i povišenom pozicijom sedenja.

Kada ovo znamo, onda postaje jasno odakle je konkretan Audi dobio ovakvu kabinsku postavku i prepoznatljivu arhitekturu čeonog panela i multimedijalni panel orijentisan ka vozaču. Plutajuća centralna konzola je pre ovog krosovera viđena na sestrinskom modelu Q4 e-tron.

Kada se novajlija bude našao na tržištu, biće ponuđen u tri forme. Bazična verzija će nositi nalepnicu 35 e-tron, i nudiće 180 konjskih snaga moćni električni motor montiran na zadnjoj osovini. Stepenicu iznad će okupirati verzija 40 e-tron sa 204 „konjića“, dok će se na vrhu palete ovog SUV-a na struju, naći dvomotorno izvođenje označeno sa Audi Q5 50 e-tron. Pogonski sklop ovog četvorotočkaša stavlja vozaču na raspolaganje, ergelu koja ukupno broji svih 300 „grla“.

Prema onome što se navodi u preliminarnim informacijama, sve tri verzije će nositi baterijsko pakovanje kapaciteta  77 kWh. Kako bilo, teško da ćemo se načekati na premijeru ovog vozila. Naime, već sada se zna da bi Q5 e-tron trebalo da se pojavi u maloprodaji u Kini, u kasnijem delu ove godine. Kome se dopao, upravo će se suočiti s hladnim tušem: neće ga drugde biti u ponudi.

AutoRepublika

(202)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments