1. Home
  2. Vesti
  3. Prodaja Audija u septembru više nego propolovljena
Prodaja Audija u septembru više nego propolovljena
2

Prodaja Audija u septembru više nego propolovljena

1.26K
2
Podelite sa prijateljima:

VW debelo zakasnio sa sertifikacijom prema WLTP-u

Volkswagenova premijum marka Audi, u petak je objavila da očekuje pad prodaje u septembru od 55,5% zbog uskih grla izazvanih primenom novih WLTP standarda.  

Tokom prethodnog meseca, realizacija VW grupe se prpolovila na pet najvećih evropskih tržišta, prema navodima iz kuće koja se bavi analizom tržišnih zbivanja a koja se naziva Citi. Ovakav razvoj događaja je uslovljen propustom VW grupe da homologuje svoje najpopularnije modele, odnosno da ih sertfikuje prema WLTP pravilima, što je tema koja je aktuelna već duže od jedne godine.

Prodaja marke Audi je tokom septembra pala za 69,4% na nemačkom tržištu, a velika uteha nije to što je u Kini porasla za 12,5%, a u Severnoj Americi za 1,2%.

“Nakon dva meseca tokom kojih smo zabeležili rezultate iznad proseka na evropskom kontinentu, prevashodno zbog rasprodaje modela sa zaliha, i praktično ispraznili lager, naša ponuda je sužena, i sada trpimo potpuno suprotne efekte u septembru,” naveo je Audi.

Neke poteškoće koje su se negativno odražavale na prodajne rezultate, sada polako odlaze u istoriju, naveo je VW.

“U ovom trenutku, svih četrnaest najpopularnijih modela VW-a, sertifikovani su prema WLTP-u,” dodaje se u izjavi nemačkog giganta.

“Dalje proširenje sertifikovanog portfolija će se desiti uskoro,” naveo je VW, dodajući da će do kraja godine verovatno uspeti da sertifikuje kompletnu gamu.

(1255)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

„Do kraja godine“ i „verovatno“ …

Japanautofan

Ovo lici na prepolovljen Audi a ne prodaju ?
Ako kupis Audi znaci kupio si polovan auto zato sto mu je prepolovljena prodaja !?
??