1. Home
  2. Vesti
  3. Zlatni kineski olimpijci dobijaju luksuzne limuzine
Zlatni kineski olimpijci dobijaju luksuzne limuzine
0

Zlatni kineski olimpijci dobijaju luksuzne limuzine

1.07K
0
Podelite sa prijateljima:

Kineski automobilski brend Hongqi rešio je da nagradi tamošnje osvajače zlatnih medalja na Olimpijadi. 

Letnje olimpijske igre u prestonici Japana nedavno su okončane. SAD su na prvom mestu po broju osvojenih zlatnih medalja (39), dok su Kinezi drugi sa jednim odličjem manje. Računajući i ekipne sportove, ukupno 52 Kineza osvojila su najsjajnije odličje na Olimpijadi u Tokiju.

Stoga je Hongqi odlučio da počasti ove sportiste sa automobilom H9. Reč je o luksuznoj limuzini koja u Kini u najbolje opremljenom trimu košta nešto više od 57.000 dolara. Darovani sedani koristiće 2,0-litarski benzinski motor koji dostavlja 255 ks i 380 Nm.

Hongqi H9 plasiran je prošle godine i zamišljen je kao direktan rival za premijum modele iz Nemačke – Audi A6, BMW Serije 5, Mercedes E klase… Jasno je da uprava ove marke ima nameru da ovim potezom dodatno privuče pažnju bogatih kupaca iz Kine. Osim toga, ovaj brend je u vlasništvu FAW grupacije, koja je suštinski državna kompanija.

Kineski proizvođač istakao je da mu je čast što može da nagradi sportiste koji su učinili čitavu državu ponosnom. „Zahvaljujući njima videli smo našu crvenu zastavu kako se viori visoko čak 38 puta“, stoji u saopštenju Hongqija.

Iako će osvajači zlatne medalje dobiti itekako vredan poklon, ni oni koji su se okitili srebrom odnosno bronzom neće ostati kratkih rukava. I oni će dobiti model H9, ali samo na korišćenje, ne i u svojinu.

Hongqi je ove godine drastično uvećao svoju prodaju. U periodu od januara do juna 2021. upisali su 170.600 novih registracija, što je neverovatan rast isporuka od čak 95%!

AutoRepublika 

(1070)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments