1. Home
  2. Vesti
  3. Audi zove u servise više od 200.000 vozila starijih od 20 godina!
Audi zove u servise više od 200.000 vozila starijih od 20 godina!
2

Audi zove u servise više od 200.000 vozila starijih od 20 godina!

5.39K
2
Podelite sa prijateljima:

Nemačka marka veruje da bi problem sa vazdušnim jastukom mogao biti potencijalno opasan za vozača u slučaju sudara. 

Afera sa Takata vazdušnim jastucima se nastavlja posle toliko godina. Audi je kroz interne kontrole starijih vozila uočio novi nedostatak kod ovih komponenti. Naime, tokom godina dolazi do vlaženja u sistemu za aktiviranje vazdušnog jastuka, pogotovo kod onog ispred vozača, što bi moglo dovesti do toga da se aktivira značajno sporije nego što je to očekivano, a da postoji šansa i da uopšte ne dođe do propisnog „odgovora“ od strane vazdušnog jastuka prilikom udarca.

Brend sa četiri prstena saopštio je da će pozvati u servise 205.486 automobila proizvedenih od 2000. do 2001. godine kod kojih postoji opasnost. Sva vozila će biti proverena i zameniće odgovarajući deo u samom vazdušnom jastuku koji je ugrožen vlagom, tako da funkcionalnost samog jastuka ne bude dovedena u pitanje.

Modeli koji su pogođeni ovim opozivom jesu A4, A6, A8 i TT. Naravno, radi se o četvorotočkašima koji su mahom stariji od dvadeset godina. Od pomenute brojke više od četvrtine se nalazi na domaćem, nemačkom tržištu. Audi će samo u Nemačkoj u servise pozvati 58.743 automobila.

S obzirom na to da je pomenuti A4 iz ovog perioda poprilično česta pojava na srpskim drumovima, ostaje da se vidi da li će i ovdašnji vlasnici biti deo ovog velikog opoziva.

AutoRepublika 

(5388)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Šta je bilo sa Takatom? Ona je ubrzo otišla u bankrot, ako ne grešim. Postoji li u istoriji nela skuplja greška jednog komponentaša?

Onaj što ga zgazilo vreme

Japanci izvršili harikiri.
Mene više čudi da je Audi kupovao takvo smeće iz Azije