1. Home
  2. Vesti
  3. Renault sprema 14 novih modela do 2025. godine
Renault sprema 14 novih modela do 2025. godine
1

Renault sprema 14 novih modela do 2025. godine

377
1
Podelite sa prijateljima:

Francuska marka počinje “novi talas” ofanzive pod upravom Luke de Mea.

Izvršni direktor Renault grupe juče je saopštio detalje svog plana za preporod kompanije. Očigledno je da će i sam Renault proći kroz velike promene u narednim godinama. Francuzi će izvršiti desant na C i D segment, s tim da će u prvom plasirati čak pet modela do 2025. godine.

Koliko će ta klasa biti važna za Renault u budućnosti govori i činjenica da će upravo u toj niši biti smešteno sedam od najavljenih četrnaest noviteta galskog brenda. Čak polovina od predviđenih novih automobila biće EV modeli.

Jedini novi automobil koji nije i dalje obavijen velom tajne (potpunim ili delimičnim) jeste Arkana. Ove godine će stići i restilizovani Trafic, ali i nova iteracija Kangooa, kao i željno iščekivani Megane u električnom izdanju. Renault je najavio i Kiger, SUV namenjen indijskom tržištu.

Iduće godine videćemo novu generaciju Kadjara, kao i električni Kangoo, s tim da će stići i dva modela iz B segmenta predviđena za međunarodno tržište.

Za 2023. godinu se očekuju novi Renault 5 – mali gradski EV, električni SUV kompaktnih dimenzija, kao i Grand Kadjar sa sedam sedišta. Potom, 2024. godine francuski mediji su uvereni da će stići nova generacija Meganea, kao i Master mk4. Pored toga najavljen je i jedan novitet iz D segmenta.

Za kraj, 2025. godine trebalo bi da se pojavi limuzinsko izdanje Meganea mk5 (ili bar tako nagađaju galski stručni novinari), kao i jedan električni model B segmenta za koji veruju da bi mogao biti sukcesor Captura.

AutoRepublika

(377)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
YugoFlorida

Šta je s Arkanom? 🙂