1. Home
  2. Vesti
  3. Buba bi mogla ponovo na proizvodne trake
Buba bi mogla ponovo na proizvodne trake
3

Buba bi mogla ponovo na proizvodne trake

306
3
Podelite sa prijateljima:

VW bi mogao da oživi Bubu. Ovoga puta, međutim, sa elektromotorom „pozajmljenim“ od modela ID.3, pogonom na zadnje točkove i četvoro vrata. Naravno, ako tako odluče čelnici nemačkog konglomerata.

Kao retro automobil, Buba nikada nije uživala veliki uspeh. Što se tiče proizvodnih brojeva, ni prva („New Beetle“), a ni druga, modernija generacija („Beetle“) nisu mogle ni da priđu svom ikoničkom pretku – i tako je proizvodnja završena 2018. godine. Ali ime bi se moglo vratiti uskoro, zahvaljujući modularnoj platformi za automobile na električni pogon (MEB).

Šef dizajna Volkswagena Klaus Ciciora očigledno je davnih dana izradio crtež moguće električne Bube, što smo iskoristili za naslovnu fotografiju, kako piše britanski magazin „Autocar“. Auto Bild pokazuje kako bi mogao izgledati proizvodni model!

Ciciora je novu E-Bubu dizajnirao kao model sa četvoro vrata. Original se naravno nikada nije proizvodio serijski u tom obliku, ali bi mogućeg naslednika učinio pogodnijim za svakodnevnu upotrebu. Pored toga, VW je takođe otkazao verziju Golfa sa troja vrata.

Pored toga, četiri umesto dvoja vrata, dobro bi izgledala na E-Bubi – što pokazuje i ilustracija pomenutog nemačkog časopisa. Zahvaljujući električnom pogonu, proporcije karoserije bi se lakše nadovezale na pretka, nego kod dva prethodnika s motorom napred, koji su uvek izgledali pomalo neharmonično.

Novi dizajn porodice ID može se videti i na renderu i to u prednjem odbojniku u rešetki u obliku dijamanta, poput one na modelu ID Space Vizzion. Kružna LED dnevna svetla navode na misli ka prethodnicima, mada bi takođe mogla da se zamisli neprekidna svetlosna traka.

Novo električno izdanje moglo bi se nazvati E-Beetle ili ID.Beetle. U svakom slučaju, arhitektura MEB ne bi značila samo budućnost, već i povratak korenima. Ponovo bi se koristio pogon na zadnje točkove. Električna Buba bi preuzela nivo snage od kompaktnog ID.3, koji trenutno nudi između 150 i 204 „konja“.

U zavisnosti od baterije, domet je između 330 i 550 kilometara, mereno prema protokolu opisanom u WLTP ciklusu. Još uvek je otvoreno pitanje da li će električna Buba zaista krenuti u serijsku proizvodnju. Ako bude tako, trebalo bi da bude spremna najranije do 2022. godine. Kao alternativa heču ID.3 i retro dodatak ID.Buzzu, e-Buba bi bio logičan korak. Pored modela sa četvoro vrata, mogla bi ponovo da postoji i kabriolet verzija.

AutoRepublika

(306)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Treba joj 80 godina da dobije 4-vratnu verziju 😂🤣

Yankee

Ahem … 😉

comment image

BB

👍