1. Home
  2. Vesti
  3. Superiorni kineski rival Dacije Duster stiže u Evropu i košta oko 10 hiljada evra (147 ks)
Superiorni kineski rival Dacije Duster stiže u Evropu i košta oko 10 hiljada evra (147 ks)
8

Superiorni kineski rival Dacije Duster stiže u Evropu i košta oko 10 hiljada evra (147 ks)

8.85K
8
Podelite sa prijateljima:

Zajednički poduhvat SAIC-GM-Wuling je na nedavno održanom Salonu automobila u Šangaju predstavio svoj novi proizvod nazvan Wuling XingChen. U pitanju je prvi urbani krosover marke koji je inicijalno zamišljen da bude ponuđen kineskim kupcima, ali se očekuje da bude uveden i na još nekoliko ključnih globalnih tržišta, pri čemu se za naše prvo pominjanje nameće Stari kontinent. E tu dolazimo da zanimljive situacije, s obzirom na to da je konstruktor najavio da će se od 2022. godine na evropskoj teritoriji pojaviti kao direktni (i ljuti) rival Dacije Duster!

Novi Wuling Xingchen je impozantan, gledan od spolja. Nameće se svojim agresivnim linijama i prestižnim izgledom, iako ni na momente ne izgleda kao da se razvojni tim malo previše zaigrao s gradskim SUV-om, ali ni da je potcenio pristupačni automobil. U svakom slučaju, dizajnom je kineski pulen čak ispred direktnih rivala.

Uvodni izveštaji govore o tome da je Xingchen dugačak 4.594 milimetara, dok je širok i visok 1.820 mm i 1.740 mm. Međuosovinski prostor je na nivou od 2.750 mm, pa je izvesno da je unutrašnja ponuda prostora izvanredna, što je tipski ciljano da ugodi kineskom kupcu, ali i svim dušama koje automobile pazare „na metar“. Tu se uklapaju i široke narodne mase u našem delu kontinenta!

Tokom održavanja samog salona, iako je zvanično predstavljanje modela Wuling Xingchen obavljeno, ipak nije predstavljen sadržaj putničke kabine istog. Tek ove nedelje smo uspeli da „skinemo“ s interneta špijunske fotografije komandne table i uopšte enterijera. Potpuno novi Wuling Xing Chen je zapažen na parkingu azijske prestonice Pekinga, što je bilo dovoljno paparaco novinarima da uhvate par slika.

Wuling Xing Chen promoviše moderan i minimalistički enterijer s horizontalno postavljenom centralnom konzolom i ekranom multimedijalnog sistem, na koji način se doprinosi osećaju prostranosti i preglednosti ka napred. Pomenuti ekran informativno-zabavnog sistema je veliki, prilično tanak i nalazi se po sredini centralnog grebena, dok je digitalni i sam instrumentacioni klaster. Primetan je obruč upravljača s tri paoka.

Sedišta Wulinga Xing Chena su presvučena kožom ofarbanom u neku bež nijansu, s apliciranim dezenom koji je znatno složeniji od onog viđenog na ostalim predstavnicima marke. Matrica uključuje štepove koji otkrivaju dijamantske oblike na sedištu na koji način se dodaje nota elegancije.

Wuling Xingchen će u skladu s Božijim zapovestima, prvo biti ponuđen na domaćem terenu, to jest u Narodnoj Republici Kini, i to u kasnijem delu ove godine. Nudi se pogonjen motorom zapremine 1,5 litara. To je turbobenzinska jedinica koja 147 konjskih snaga, putem šestostepenog manuelnog ili automatskog menjača, šalje na prednje točkove kao pogonske.

Cena će se kretati oko 12 hiljada američkih dolara, odnosno oko 10 hiljada evra. Ako se najave obistine, brzo će se Francuzi i Rumuni smoriti kada sagledaju prodajne tendencije Dustera.

AutoRepublika

(8845)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

8 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Evo, kao predstavnik, ne baš široke, ali u svakom slučaju, dugačke narodne mase, kandidujem se ua ovaj auto, ako će da bude po toj cijeni, mogu dodati i PDV…

Ili, ako bih imao još želja, želim da Vučko dovede ovo u Kikindu, ako je već Kragujevac zauzet. 😉 I to da objelodani kada brat Si dođe u roku pola godine (najavio je).

Branko

Slobodno na tu cijenu dodaj 80%, pa tek onda PDV. Nema šanse da u EU dođe ispod 25 k EUR…🙁

BB

Onda ništa…

Iznogud

Dje se ti kandidira i ko te izabra? Iz kojeg si ti komiteta, dečko?:-)

Memo SSD

A vi što ne kupujete na metar, kupujete od džokeja hlače ?

Izmenjeno 2 godine pre od strane Memo SSD
Kitittelj

Manite se Vulina 😉

Milan

Imamo vec jednog Vulin(g)a,ne treba i kineski

Iznogud

Paz vako…svaki telefon kojeg imadoh bjese flagship…ažuriranje softvera možda dva put godišnje, u trećoj godini se već jebi…nema niti je više planirano, nema novog androida nema nove sigurnosne zakrpe, podrška proizvodjaca izostaje, ostaješ sam Aftermarket , moraš odlokirati ga itd….sumnjam da tako neće biti kod auta, a još ni standardizirali punjenje dilda nisu…..powered by diesel!💪💪💪💪