1. Home
  2. Vesti
  3. Tesla već napravio prototip za Model 2?!
Tesla već napravio prototip za Model 2?!
2

Tesla već napravio prototip za Model 2?!

286
2
Podelite sa prijateljima:

Uzbudljive vesti stižu sa Dalekog istoka. 

Naime, kineski stručni mediji javljaju da je Tesla u fabrici u toj zemlji stvorio prototip za potencijalni Model 2, koji je već ušao u proces testiranja. Šta više, Kinezi izveštavaju da je američka marka zašla u poznu fazu razvoja novog automobila, te da čak postoji i interni rok za početak proizvodnje ovog vozila!

Zaista mnogo bombastičnih najava, bez nekih opipljivih dokaza… No, ovo nije prvi put da se govori o Modelu 2. Sam Ilon Mask je više puta ponovio da bi jedan hečbek imao smisla za kupce u Evropi gde se preferiraju manja vozila. Čak se govorilo i o ceni, te da bi ona mogla iznositi manje od 25.000 dolara za osnovni model.

Sasvim je moguće da će Tesla i plasirati jedan takav automobil, iz C segmenta, koji bi samim tim bio pozicioniran ispod aktuelnog bestselera Modela 3. Ako sagledamo prodajne brojke sedana, jasno je da bi Model 2 ima potencijal da bude uspešniji od „trojke“ na evropskom tržištu.

Tesla ima praksu da plasira duo sedan/SUV, odnosno hečbek/krosover u slučaju Modela 2. No, do sada nije bilo govora o potencijalnom SUV-u za C segment, mada nema sumnje da bi iskoristili priliku da uvećaju svoj portfolio krosovera.

Ipak, dok se šire tračevi o Modelu 2, jasno je da od proizvodnje u skorije vreme nema ništa. Tesline fabrike rade pod maksimalnim kapacitetom, a u izgradnji je još pogona. Za Evropljane je posebno važan onaj pored Berlina, gde će se montirati primerci Modela 3 i Model Y za Stari kontinent.

Dok se tu ne zahukta proizvodnja, sigurno je da ni start komercijalne karijere Modela 2 neće biti ni razmatran.

AutoRepublika 

(286)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BojanNeki

Model 3 i Y su poprilično velika vozila.
Model 3 je gotovo istih dimenzija kao Alfa Đulija a Model Y kao Ford S-Max, kod oba se gotovo poklapaju sve tri najmerenije dimenzije.

Izmenjeno 2 godine pre od strane BojanNeki
BojanNeki

Inače juče na sastanak (summit) proizvođača električnih vozila o napretku Amerike na svetskoj sceni u Beloj kući Džo Bajden nije pozvao Teslu motors odnosno Ilona Maska, a bili su predstavnici Forda, GM-a i Stelantisa (Krajsler).
A čemu je Bajden govorio…
https://www.whitehouse.gov/briefing-room/statements-releases/2021/08/05/fact-sheet-president-biden-announces-steps-to-drive-american-leadership-forward-on-clean-cars-and-trucks/

Izmenjeno 2 godine pre od strane BojanNeki