1. Home
  2. Vesti
  3. Špijuniran Mercedes C klase All-Terrain
Špijuniran Mercedes C klase All-Terrain
2

Špijuniran Mercedes C klase All-Terrain

249
2
Podelite sa prijateljima:

„Terenska“ varijanta nove generacije C klase biće predstavljena na predstojećem Salonu automobila u Minhenu. 

Glavni rival za Audi A4 Allroad biće premijerno prikazan u septembru. Ovo je ujedno drugi model u Mercedesovoj gami koji je dobio All-Terrain varijantu, posle E klase.

Na prikazanim fotografijama vidimo ono što se upravo i očekivalo od ove verzije. Uvećani klirens, plastične oplate iznad točkova, i sve ostalo što prati ovakav tip karavana.

Kako E klasa All-Terrain ima pravo na vazdušno ogibljenje, može se očekivati i da C klasa upotrebi takvo vešanje. To bi omogućilo da ovaj karavan sa uvećanim klirensom po potrebi dobije još veće odstojanje od tla.

Kod C klase All-Terrain znamo da će u upotrebi biti pogon na sve točkove, a da će se snaga na njih prenositi putem devetostepenog automatskog menjača. E klasa All-Terrain koristi samo dizel agregate, te ostaje da se vidi šta će biti sa manjim karavanom. Moguće je da u ponudi budu i drugi agregati, ali i plug-in hibridno izdanje.

Zbog primene pogona na sve točkove, može se očekivati i manja zapremina prtljažnika. Kod standardnog karavana C klase ona iznosi 490 litara. Ostatak vozila, pre svega kabine, trebalo bi da bude potpuno identičan sa „običnim“ verzijama C klase.

AutoRepublika 

(249)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Dude

Ostaje otvoreno pitanje pogona. Nadam se da ce biti u ponudi C300e PHEV, koji omogucava prelazak 100km samo na struju. To bi ga preporucilo kao idealan automobil za svaku namenu i priliku.

Hercegovac

Ostaje pitanje da li ce biti funkcionalniji od GLC-a, a pretpostavljam da ce cijena biti priblizna.