1. Home
  2. Vesti
  3. Buick delimično, ili po prvi od hiljadu puta, predstavio osveženi model Envision
Buick delimično, ili po prvi od hiljadu puta, predstavio osveženi model Envision
1

Buick delimično, ili po prvi od hiljadu puta, predstavio osveženi model Envision

226
1
Podelite sa prijateljima:

Pre desetak godina Buick je izbegao siguran bankrot koji je pogodio druge divizije General Motorsa kao što su na primer Pontiac i Saturn. Razlog za takav epilog leži u kineskom tržištu gde je ovaj premijum brend jedan od najprodavanijih, sa godišnjim isporukama od preko 1,2 miliona jedinica. S druge strane, američka prodaja se uglavnom kretala na cifri od oko 150.000 primeraka pa je odluka pala da se eliminišu sve putničke limuzine (kojih je, ruku na srce, bilo svega dve) i da sva pažnja bude usmerena ka novim krosoverima.

Jedan od takvih modela je bio Envision. Kada je debitovao 2016. godine, postao je prvi američki model koji se proizvodio u Kini i prodavao „preko bare“. Od tada se mnogo toga promenilo, pa je General Motors prodao Opel, što je bio veliki udarac za Buick koji je bazirao većinu svoje ponude upravo na nemačkim modelima.

Ispred nas je sada druga generacija Envisiona koja treba što dalje da se udalji od Opela, i da od Buicka napravi samostalni internacionalni brend.

Ono šta se ipak neće promeniti je lokacija proizvodnje, pa će ovaj krosover nastaviti da stiže iz Kine, a informaciju je potvrdio jedan od čelnika kompanije. Buick cilja na Acuru RDX i Infiniti QX50 kao ključne konkurente.

Proizvođač je za sada objavio jako malo zvaničnih informacija i samo tri fotografije, a ono šta jeste izneo, jeste podatak da će krosover pokretati 2,0-litarski turbo motor. Reč je verovatno o istom agregatu koji se trenutno može naći u Envisionu, a razvija 252 konjske snage.

Krosover se trenutno može naručiti i sa 2,5-litarskim „atmosfercem“, ali se on sigurno neće vraćati u ponudu. Snaga će se prenositi na standardne prednje ili opciona sva četiri točka preko devetostepenog automatskog menjača. Spominje se i dugačka ponuda bezbednosne opreme kao i 10,0-inčni monitor, a kasnije će uslediti i Avenir opcija koja je Buickova oznaka za najluksuznije modele kompanije.


Novi Envision je trebalo da debituje narednog meseca na Salonu automobila u Detroitu, a kako je on otkazan, tako će premijera verovatno uslediti preko digitalnog formata. Prodaja bi prema očekivanjima bila započeta pre isteka ove godine, a ulazni eksponati Envisiona će u salonima nositi nalepnice s početnom cenom od oko 35.000 američkih dolara.

AutoRepublika

(226)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Balkanboj

Lep automobil (ili SUV).
Šteta, mogao je takav da bude Opel Grandland X…