1. Home
  2. Vesti
  3. VW grupa priprema električne mališane jeftinije od 20 hiljada evra
VW grupa priprema električne mališane jeftinije od 20 hiljada evra
1

VW grupa priprema električne mališane jeftinije od 20 hiljada evra

535
1
Podelite sa prijateljima:

Volkswagen, Škoda i Seat imaće svoje predstavnike u B segmentu kod BEV modela. 

Prvo će biti predstavljeni modeli VW ID.1 i ID.2 koji bi trebalo da budu uvodnici u ID gamu ovog brenda, a onda će stići i bratski automobili iz Seata i Škode bazirani na ovim vozilima. Cilj je da početna cena za pomenute četvorotočkaše bude ispod 20.000 evra (bez uračunavanja državnih subvencija). Šta više, jedan broj nemačkih automobilskih novinara forsira cifru od 19.000 evra za španski i češki model.

Germanske kolege navode da Volkswagen neće proizvoditi ove automobile, već da će to biti prepušteno Seatu. Navodno bi se onda proizvodnja odvijala u nekoj od fabrika u Španiji (Martorelju ili Pamploni).

Ovi gradski mališani ne bi koristili najavljenu SSP platformu, već bi se poslužili jednom varijacijom MEB arhitekture. Naime, Volkswagen grupa priprema MEB Lite platformu, koja bi trebalo da posluži kao baza za ove najpristupačnije električne modele iz te kompanije.

MEB Lite će biti manjih gabarita od standardne MEB osnove, a biće upotrebljeni i nešto jeftiniji materijali, sve u cilju održavanja što je moguće nižih troškova za buduće automobile iz A/B segmenta.

Nemački mediji već pišu da će ID.1 kao hečbek imati braću odnosno blizance iz Škode i Seata, dok se čini da će krosover ID.2 ostati ipak samo kao model za Volkswagen. Švabe su uverene i da će Seatov električni gradski automobil nositi naziv Acandra, dok će Škoda svog aduta nazvati Elroq…

Očekuje se da će budući električni automobili biti bolji u svim relevantnim oblastima naspram aktuelnih električnih izdanja trojke up/Citigo/Mii.

AutoRepublika 

(535)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
VW Up!

Neka stave cenu za eUp! ispod 20 hiljada i kupujem. Treba mi jedan za grad. Ne moraju nista da menjaju. A ne preko 25 hiljada.